Bruno Konjević / Hanza Media
U potpunom je šoku

Najteži dan u životu: Severina sina morala predati ocu, a određeni su dani i sati kad ga smije viđati

"Ne znam što bih vam rekla. Nisam ovo očekivala zbog toga jer je napravljen presedan u postupanju", rekla je gušeći se u suzama Severina Kojić za Jutarnji list. Prve su to riječi utučene majke koja je svojeg sedmogodišnjeg sina morala predati ocu Milanu Popoviću.

Privremena sudska mjera, temeljem koje se dijete na skrbništvo predaje ocu do okončanja obiteljskog postupka, šokirala ju je.

Sutkinja Tea Golub mjeru je donijela na temelju iskaza posebne skrbnice za dijete, imenovane od centra za Socijalnu skrb Maksimir, koja je na ročištu priznala kako dijete nije vidjela više od dvije godine, ali kako usprkos tome misli da se dijete treba dodijeliti ocu.

Razlozi za tu odluku tražili su se, kako doznajemo, i u činjenici da dijete već neko vrijeme ne ide u školu zbog šoka koje je doživjelo kada ravnateljica nije dopustila da ga nakon nastave kući odvede Severinin suprug Igor, jer je Severina bila poslovno odsutna.

--> Severina šokirala javnost: 'Aleksandra su zlostavljali, više ne želi ići u školu'

Nejasno je je li odluku da dijete ne ide u školu Severina donijela samostalno u pokušaju da ga zaštiti, ili je to bio naputak psihologa.

Odvjetnik Severine Kojić, Mate Matić, najavljuje žalbu na ovakvu sudsku odluku, ali dok je na snazi, Milan Popović u točno propisane dane i sate, kao i vikende i praznike dijete mora predati majci. Ukoliko to ne napravi, izlaže se kaznenom progonu.

Sva prava, kao i obveze koje je do sada imala Severina, ovom odlukom preuzima Milan Popović.

--> Severina u detalje objasnila pozadinu skandala: 'Zapitajte se kako bi vi reagirali da se to dogodi vašem djetetu'

Odvjetnik Matić najavljuje i kaznene prijave protiv svih za koje procjenjuje da nisu profesionalno i u interesu djeteta donosili svoja mišljenja. U više navrata Severina je upozoravala na neprofesionalan i pristran rad Centra za socijalnu skrb Maksimir. Jednako tako, Severina je javno obznanila da nikada nije potpisala pristanak da njezin sin dobije srbijansku putovnicu. Kada je malodobno dijete u pitanju, proceduru izdavanja putovnice moraju odobriti oba roditelja, no Milanu je to ipak pošlo za rukom.

Prve reakcije Milana Popovića su kako će dijete ostati s njim u Zagrebu i redovito ići u školu, kako je izjavio za Jutarnji list.

Linker
25. travanj 2024 02:23