Ana Mihalić, Davor Matota
dokaz da se ipak može

Nakon razvoda opet zajedno

Iako su razlike među njima u braku bile nepremostive, poznati glumci, pjevači i umjetnici s bivšim su partnerima pokrenuli uspješne projekte te dokazali da - kad ljubav prođe - ponovno mogu surađivati i pritom još dobro zaraditi

Saša Broz i Ranko Zidarić: Spojilo ih kazalište

Tek jedanaest godina nakon razvoda, kad su se slegle emocije koje su proživljavali kao bračni par, glumac Ranko Zidarić (53) i redateljica Saša Broz (49) svojem su odnosu odlučili dati novu šansu, ali ovaj put kao poslovni partneri. Pod redateljskom palicom bivše supruge Zidarić je u zagrebačkom HNK igrao zavodnika Viteza u komediji “Gostioničarka Mirandolina”. Ta im je poslovna suradnja očito ostala u dobrom sjećanju pa su ovih dana bivši supružnici ponovno - zajedno. U zagrebačkom kazalištu Žar ptica zahuktavaju se probe za “Indijansku priču”, koju Saša Broz režira dok njezin bivši muž Ranko Zidarić prvi put glumi u predstavi za djecu, i to - poglavicu. U stankama nađu vremena i za razgovor o kćeri Sari (23), studentici pete godine slikarstva, te Rankovoj devetogodišnjoj kćeri Zori, koju je dobio u drugom braku, s grafičkom dizajnericom Ivanom Uhlik. Kad se prije 24 godine udavala za mladog zagrebačkog glumca, redateljica je izjavila da joj je Ranko prva velika ljubav. On je pak priznao da - dok nije upoznao Sašu - ni s jednom ženom nije izdržao dulje od tri tjedna.

Ranko Zidaric,Sara Zidaric, Sasa Broz, izlozba Sara Zidaric, Pucko uciliste, CEKAO,
Ana Mihalić
Ranko Zidarić,Sara Zidarić i Saša Broz

Prije vjenčanja zajedno su živjeli pet godina, a brak im je potrajao do 2000. Dok su dijelili stol i postelju, Saša Broz je hvalila svojeg muža da je - “najtalentiraniji mladi glumac” te govorila da joj se “sviđa jer ne izgleda poput tipičnog Balkanca”. U međuvremenu su se razveli i nastavili graditi uspješne karijere. Saša Broz se zbog nove ljubavi prije 13 godina preselila u Pulu, zaručila se i bila je na korak do novog braka. No nije se ponovno udala i s kćeri se vratila u Zagreb. Nekadašnji bračni problemi davno su zaboravljeni pa se redateljica često druži s novom obitelji svojeg bivšeg supruga, a Sara obožava mlađu sestru.

Slavica Knežević i Marko Torjanac - Nelagode više nema

Premda je od ljubavi do mržnje samo jedan korak, zagrebački glumci Slavica Knežević (62) i Marko Torjanac (50) nikad nisu dopustili da negativne emocije zasjene njihov odnos izgrađen tijekom devetogodišnjeg braka. Kad su se dvije godine nakon razvoda prvi put susreli na pozornici - kao barunica Castelli i Leone u predstavi Borisa Senkera “Fritzspiel” - prisjetili su se nekih osobnih situacija, no one nisu potaknule zatomljene osjećaje. Da su se tad morali poljubiti, jer glumili su ljubavnike, tvrde da bi to odradili profesionalno. - U početku nam je bilo nelagodno kod prvih fizičkih dodira i bliskih pogleda, ali uspjeli smo to prevladati - kaže Slavica, a Marko dodaje da je scena ipak drukčija od stvarnosti. Najvažnije je da između njih vlada uzajamno profesionalno i osobno poštovanje.

premijera Za umijert od smijeha / Lisinski / Zagreb 16.11.2017. / foto: Davor Matota / Marko Torjanac i Slavica Knezevic
Davor Matota
Marko Torjanac i Slavica Knežević

Kad je Slavica Knežević počela režirati, Marko Torjanac ju je angažirao u svojem privatnom kazalištu Planet Art osnovanom prije 13 godina. Predstava “Velika zvjerka” u režiji njegove bivše supruge, u kojoj je Torjanac i glumio, doživjela je čak 150 izvedbi. Da bivši supružnici imaju povjerenja jedno u drugo, dokazali su kad su za predstavu “Plemena” - koju je ona režirala, a oboje su u njoj glumili - zajedno održali audiciju i izabrali ostale članove ansambla. - Glumci su uglavnom osobenjaci, koji nakon završetka predstave ne mogu iza sebe zatvoriti vrata kazališta i opušteno se vratiti kući. U vezi se barem jedno mora baviti poslom koji je manje stresan i zahtjevan. No ima i uspješ- nih glumačkih brakova - kaže Marko Torjanac kojeg s bivšom suprugom veže i 26-godišnji sin Jan, asistent na Pravnom fakultetu.

Olinka Vištica i Dražen Grubišić - Ljubav i profit

Da se iz ljubavne veze može izići bez gorčine te pritom čak profitirati, dokazali su filmska producentica Olinka Vištica (48) i njezin vršnjak, likovni umjetnik Dražen Grubišić. Kad je njihova ljubav 2005. izblijedjela, upitali su se - a što sad?! Kako podijeliti stvari koje ih vežu i podsjećaju na lijepe trenutke u četverogodišnjoj vezi, što s emocijama koje ne mogu nestati preko noći... - Tako se rodila ideja o Muzeju prekinutih veza gdje bi bivši parovi mogli ostaviti predmete koji nemaju materijalnu vrijednost, ali su im puno značili dok su bili zajedno. Prvi izložak bio je naš plišani zec: kad nismo mogli skupa putovati, jedno od nas bi ga uvijek nosilo sa sobom - sjeća se Olinka Vištica. Prijatelji, oduševljeni tom idejom, darivali su im svoje predmete - od masažera za glavu i prazne boce rakije, do starog glačala - i u početku putujuća zbirka, prije sedam godina dom je našla na zagrebačkom Gornjem gradu.

zagreb,220306
olinka vistica i drazen grubisic,muzej propalih ljubavi
foto:ranko suvar
-zag-
Ranko Šuvar / Hanza Media
Olinka Vištica i Dražen Grubišić

Godišnje je razgleda 90 tisuća posjetitelja (među kojima je puno stranaca), najveća je navala baš na Valentino, a otprije dvije godine otvorili su još jedan takav muzej u Los Angelesu. S nekadašnjim partnerom Draženom Grubišićem (koji se u međuvremenu oženio i dobio dijete) Olinka Vištica je objavila i monografiju o njihovu Muzeju prekinutih veza, nagrađenom kao najinovativniji muzej u Europi.

Ana Rucner i Vlado Kalember - Posao prije svega

Čak i u danima kad su se rastajali, zagrebačka violončelistica Ana Rucner (34) i pjevač Vlado Kalember (64) nastupili su, i to kao zaljubljeni par, u TV showu Zvijezde pjevaju. Dok su skladno pjevali “Ne spavaj mala moja”, nije se moglo ni naslutiti da se bračna idila bliži kraju. No razvod nimalo nije narušio njihov profesionalni odnos - iako je ljubavna priča nakon osam godina završavala, glazbena se suradnja nastavila. - Ako su nas u zajedničkom životu razdvojile različitosti, u poslu sve štima. Kako je naša najjača spona dijete, zapravo smo u polubraku, i ne prođe dan da se ne čujemo - kaže Vlado Kalember koji ne krije da se njih dvoje i dalje poštuju i vole, samo što više ne žive na istoj adresi. U 2014., kad su se već bili razvedeni, snimili su duet za pjesmu “Ljubio bih, ali nemam koga” i skupa je otpjevali na Etnofestivalu u Neumu.

Zagreb, 190317.
Ana Rucner odrzala je koncert u HNK povodom 15 godina glazbene karijere.
Na fotografiji: Ana Rucner, Vlado Kalember.
Foto: Tomislav Kristo / CROPIX
Tomislav Krišto / Hanza Media

- Vlado mi je i dalje važan oslonac u životu iako nismo u braku skoro četiri godine - kaže glazbenica. Kad je lani obilježavala 15 godina karijere u zagrebačkom HNK, posebni gost joj je bio bivši suprug s kojim je otpjevala baladu “To Love Somebody”. Prošlo su ljeto snimili obiteljski videospot “Tesla”, Vlado ga je režirao i producirao, Ana je svirala, a glavnu ulogu su dodijelili svojem sinu Darianu (11) koji je odglumio mladoga Teslu.

Linker
25. travanj 2024 11:12