Matej Dokić
novi početak

Naša snaga je skladna obitelj: 'Shvatila sam da od plača, tuge i duboke depresije nema ništa'

Iako im već dva mjeseca na račun nije pristigla ni kuna, organizatorice događanja i festivala Sarah Josipović i njezina majka Suzy Josipović Redžepagić vjeruju da dolaze bolji dani i smišljaju za jesen nove poslovne projekte.

Društveni život or­ganizatorice do­­ga­đanja Sare Josi­po­vić i njezina partnera Jana Jeriča, suvlasnika zagrebačkih El Toro i El Toro Street Food restorana, ovih da­­na sveo se na šetnje s njihovim desetomjesečnim sinčićem Makom, a znaju sjesti i na klupu na Zrinjevcu u nadi da će ugledati nekoga poznatoga i malo porazgovarati.

Koronavirus im je poremetio sve privatne i poslovne planove te potpuno promijenio način života, ali iako su već dva mjeseca bez prihoda, ne posustaju duhom i smišljaju nove projekte.

I samostalne, i u suradnji sa Suzy Josipović Redže­pagić, koja je također cijeli život posvetila organizaciji događanja, modnih revija, raznih prezentacija i food festivala.

Instagram

- Tijekom ove koronakrize prošli smo razne faze, no shvatila sam da od plača, tuge i duboke depresije nema ništa i svu energiju usmjerili smo na projekte o kojima dugo razmišljamo, samo ih dosad nismo stigli razraditi, a nisu vezani ni uz ugostiteljstvo ni industriju zabave kojoj pripadam - govori 32-godišnja magistrica marketinga koja ipak vjeruje da bolji poslovni dani dolaze, samo je pitanje hoće li to biti ove jeseni ili sljedećeg proljeća. Psihički je, kao i njezin partner, spremna na sve scenarije.

- Nadam se da će se restorani ipak uskoro otvoriti, kao i da ćemo u rujnu ili listopadu moći na Zrinjevcu održati Food Film Festival jer ipak primarno želimo raditi svoj posao. Ako se to iz nekog razloga ne dogodi, što je tu je, kako svima, tako i nama. Ali vjerujem da će se do jeseni cjepivo pronaći pa ćemo opet normalno živjeti - kaže Sarah, dodajući kako i njihovi prijatelji jedva čekaju otići nekamo na večeru i malo se opustiti u društvu dragih ljudi.

Za vrijeme šetnje gradom kroz otvorene prozore često zna čuti ljude kako se svađaju.

Sarah i Suzy Josipović

- Nije lako podnijeti ni izolaciju ni financijsku neizvjesnost, a ni razne strahove kojima smo izloženi. U tom smislu, iako su nam uništeni svi planovi, mislim da smo Jan i ja dobro prošli: oboje smo vrlo čvrsti, super se slažemo, imamo divnog sina, mnogo planova i ideja kako dalje u slučaju da se korona opet vrati ili se pojavi neki novi ubojiti virus, a tu su i obitelji koje su nam velika podrška u svemu pa se nemamo čega bojati - ističe Sarah.

Sara i Suzy Josipovic Redzepagic
Zagreb.
Fotograf Matej Dokic 051215
Matej Dokić


Čitajte i:

Sarah Josipović o ljubavi i majčinstvu: 'Svadba može biti sutra, a i ne mora, ionako smo zauvijek povezani'

Suzy Josipović Redžepagić: Tri kćeri moj su početak i kraj

Poznate Hrvatice otkrile kako se snalaze u kuhinji

Linker
14. travanj 2024 06:40