Takav se jednom rađa

Novak Đoković ispisao povijest! Za pobjedu zaslužna je i njegova Jelena, podržavala ga i kad su mu svi okrenuli leđa

Najbolji tenisač svijeta ne bi bio tu gdje je da nema snažnu ženu pored sebe. Đoković je uvijek isticao da mu je upravo ona najeveća podrška i srodna duša.

"Sretna nam godišnjica braka. Hvala ti na ogromnoj ljubavi i podršci koju pružaš našoj obitelji. Prije sedam godina na Svetom Stefanu (s malim Stefanom u trbuhu) smo započeli naše obiteljsko putovanje koje nema kraja. Volim te", poručio je Novak svojoj supruzi Jeleni na njihovu sedmu godišnjicu, točno dan prije odlučujućeg meča na Wimbledonu.

image
Novak Đoković ponosno drži svoj trofej.
-/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Čitajte i: Đokoviću odlučujući meč sudi Hrvatica! Marija Čičak prva je žena u povijesti Wimbledona koja sudi muško finale

Bez Jelenine podrške Novak sigurno ne bi bio tu gdje jest. U finalu Wimbledona pobijedio je Talijana Mattea Berrettinija i osvojio svoj šesti Wimbledon te ukupno 20. Grand Slam u karijeri, čime je zaslužio titulu najboljeg tenisača u povijesti i izjednačio se Rogerom Federerom i Rafaelom Nadalom.

Federer mu se odmah javio nakon pobjede, napisavši:

"Čestitke Novaku na 20. Grand Slamu. Ponosan sam što imam priliku igrati u posebnoj eri teniskih velikana. Prekrasna predstava Đokovića, svaka čast", rekla je teniska legenda.

Ljubav na prvi pogled

No, Đokoviću ipak najviše znači Jelenina pohvala i vjera u njega da može ostvariti sve što si je zamislio. Upoznali su se u srednjoj školi, a ljubavnu vezu započeli prije 16 godina. Veza im je prvi put došla na kušnju kada se Jelena zbog studija preselila u Italiju, a on zbog tenisa putovao svijetom. No, nakon što je diplomirala, preselila se s Novakom u Monako.

Čitajte i: Jelena Đoković ponosna na supruga: ‘ Koliko si se samo dao ovome… Upijamo svaku sekundu‘

Vjenčali su se 21. listopada 2014. godine u Crnoj Gori; listopadu iste godine dobili su sina Stefana (6), a u rujnu 2017. i kćer Taru (3).

Tijekom godina, Đokovići su osnovali Zakladu Novak Đoković, zahvaljujući kojoj je u njihovoj domovini otvoreno 45 novih vrtića, a Jelena se posvetila vođenju zaklade.

"Ona je za mene nešto posebno, ona je moja srodna duša. Na prvi pogled osvojila me osmijehom. Naravno, izgled uvijek prvi dolazi do izražaja, ali za ljubav je potrebno puno više. Jelena je bila iskrena od prvog trenutka i hvala Bogu što smo se sreli prije nego što sam postigao velike uspjehe jer znam da je ona sa mnom zbog mene, zbog Novaka, zbog klinca kojeg je upoznala kada je imao 17 godina. Ona mi je najveća podrška, sposobna je, ambiciozna i jaka. Kod nje najviše volim iskrenost, to je ono što nas čini sretnima", rekao je svojedobno Đoković.

U intervjuu za Gloriju prošle godine, Jelena je otkrila recept za sretan brak.

"Mislim da ne postoji neka formula, brak jednostavno funkcionira ili ne. Kao i svaki odnos. Potrebno je mnogo poštovanja i emocionalnog angažmana da bi brak bio kvalitetan i trajao. Novak puno putuje, a kad se vrati s puta, to je kao da se opet upoznajemo, ponovno se zavodimo jer smo se oboje u međuvremenu zaželjeli jedno drugog i možda ne tako uočljivo na prvi pogled, ali i promijenili", rekla je.

"Oboje smo romantični, ali i čvrsto na zemlji, svatko na svoj način. Ja mu pomažem pisati knjige, on organizira neke nevjerojatne izlaske, piše mi pisma, ja ga iznenadim nekom sitnicom… Ljubav i pripadnost izražavamo si na milijun načina".

Čitajte i: Novak Đoković i njegova supruga ne slažu se u svemu: O važnom pitanju imaju potpuno suprotno mišljenje

image
Zaljubljeni kao i prvog dana.
FOTOGRAFIJE: MEDIAPUNCH/BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA MEDIAPUNCH/BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA

Bila je uz Novaka i nakon korona-debakla u Zadru, kada je oštro kritiziran jer je organizirao niz teniskih turnira na kojima se koronom zarazilo nekoliko sportaša, novinara, trenera pa i sam Đoković. Tada mu je svatko "uzeo mjeru", a jedna od rijetkih osoba koja je tada bila uz njega jest supruga Jelena. Tada su oboje u samoizolaciji proveli desetak dana, ali nisu imali simptome.

Đokoviću preostaje još samo pobjeda na US Openu kako bi postao treći tenisač u povijesti koji je u istoj godini osvojio sva četiri Grand Slam naslova, a ta pobjeda, po svemu što smo vidjeli, vrlo je izgledna.

Linker
16. travanj 2024 07:05