Maja Bota
METEOROLOG, TATA I KOŠARKAŠ

Novo lice vremenske prognoze: 'Rođenje djeteta okrenulo mi je prioritete naglavačke'

U meteorologiju se zaljubio kao klinac, dugo je igrao košarku u gotovo svim profesionalnim i amaterskim ligama u gradu, a u privatno vrijeme živi pravu obiteljsku idilu...

Novom voditelju prognoze na RTL Televiziji Dorianu Ribariću (31) nisu bile potrebne posebne vještine predviđanja kako bi doznao hoće li kliknuti s kolegicama iz informativne emisije. Željku Pogačić poznaje iz studentskih dana, a Dunja Mazzocco Drvar uvela ga je u svijet sinoptike i televizijske meteorologije jer su zajedno radili na N1.

- Uvijek postoji doza pozitivne nervoze, ali ne zbog prezentacije, već zbog sadržaja i preispitivanja jesam li dovoljno provjerio neki podatak. Onu pravu tremu prevladao sam kroz brojne formate uživo u posljednjih pet godina - govori Dorian, koji se u meteorologiju zaljubio kao klinac. Odrastao je u Veprincu iznad Opatije, kutku Kvarnera na padinama Učke gdje su kišonosni oblaci bili česti, a kako je Dorianova mama iz Svetog Jurja pokraj Senja, dobro zna i što je snaga bure. Obožavao je prirodne predmete pa je najprije upisao Prirodoslovno-matematičku gimnaziju Andrije Mohorovičića u Rijeci, a potom PMF u Zagrebu. Dolaskom u metropolu Dorian se posvetio drugoj najvećoj ljubavi - košarci. Prošao je gotovo sve niže profesionalne i amaterske lige u gradu, a od lani igra u Cedeviti Junior.

Maja Bota

- Imam 180 centimetara i dosta sam niži od drugih igrača, ali u sportu mora biti zastupljeno i nekoliko nas iz ‘normalne’ populacije. Djevojka mi kaže da nisam nizak, nego se družim s krivim ljudima - smije se Dorian koji je deset godina u vezi sa Splićankom Antonijom (30), diplomiranom talijanisticom zaposlenom u turističkoj agenciji. Upoznali su se u njegovoj studentskoj sobi na cimerovom tulumu i otad su nerazdvojni. Imaju i dvogodišnjeg sinčića Tomu.

rpt
privatni album

- Rođenje djeteta okrenulo mi je prioritete naglavačke, dalo novu razinu odgovornosti i obzirnosti, ali i otkrilo neopisivu vrstu ljubavi koja se nadograđuje iz dana u dan. Pritom se i najteži zadaci nauče obavljati s minimalnom količinom sna - zaključuje Dorian.

Čitajte i:

Proslavili godišnjicu braka na hit mjestu u gradu: Gledali film iz automobila uz šampanjac

Šprajc se vratio: 'Smijali smo se kad je bivša predsjednica rekla da ćemo raditi od doma, a sada svi rade od doma'

Prisjetila se najtežih trenutaka od kad je postala majka: 'Jedna od onih neprospavanih noći'

Linker
13. travanj 2024 13:54