Ronald Goršić / Hanza Media
brz oporavak želimo

Odgađa se premijera Antigone, Mislav Čavajda ozlijeđen u prometnoj nesreći: 'Živ sam, to je najbitnije'

Kazališni, televizijski i filmski glumac Mislav Čavajda (38) javio se putem društvene mreže nakon nesreće koju je doživio i svima poručio da je najvažnije što je ostao živ.

"Dragi ljudi,ono najbitnije... živ sam! Oprostite što vam se ne mogu ponaosob javiti, ne smijem gledati u mobitel. Hvala vam svima na brizi!!!", poručio je glumac Mislav Čavajda na Facebook profilu nakon što se doznalo da je doživio nesreću u noći s utorka na srijedu.

Mislav je trebao igrati Kreonta u premijernoj izvedbi "Antigone" Slavoja Žižeka u režiji Angele Richter, no nakon nesreće premijera predstave odgođena je za mjesec dana. Kako je doznao Jutarnji.hr, 36-godišnji vozač naletio je na glumca koji je zadobio lakše tjelesne ozljede, ali je zadržan u KBC Sestre milosrdnice na liječenju.

Hrvatsko narodno kazalište poslalo je priopćenje u kojem obavještava kako je došlo do otkazivanja jer je Mislav Čavajda zadobio ozljede kao sudionik prometne nesreće. Planirani novi datum premijere je 19. listopada 2019.

Mara Bratoš

Mislav Čavajda u predstavi glumi Kreonta, a glavnu ulogu Antigone ima Iva Mihalić, dok je Hemon Filip Vidović. Barbara Vicković je u ulozi Zborovođe, a nacionalna prvakinja Alma Prica utjelovljuje Tiresiju. Zbor čine Vanja Matujec, Alen Šilinović, Kristijan Potočki, Tesa Litvan i Tin Rožman.

Mislav Čavaja se 2004. pojavio u prvoj hrvatskoj telenoveli "Villa Maria". Prije osam godina je na 62. Dubrovačkim ljetnim igrama tumačio naslovni ulogu u Sofoklovoj tragediji "Kralj Edip" u režiji slovenskog redatelja Eduarda Milera, a onda je na Splitskom ljetu igrao i Shakespoearevog Otela. Uz impresivan rad u kazalištu, zvijezda je serija "Uspjeh" i "Dom", a osim što je slobodni umjetnik, jako je svestran i bavi se plesom, slikarstvom i fotografijom.

Linker
13. travanj 2024 19:39