žena sa stavom

‘Optimizam je gorivo koje me pokreće‘: Izjave Kamale Harris koje će vas inspirirati

Kamala Harris, rođena u Oaklandu, 20. će siječnja službeno postati potpredsjednica SAD-a. Članica Demokratske stranke, koja se od 2017. godine nalazi na mjestu senatorice Kalifornije, u svojim je govorima i intervjuima, puna mudrosti, a njezini citati mnogima služe kao doza prijeko potrebnog optimizma u ovim teškim vremenima.

Kamala Harris uskoro će biti prva žena na mjestu potpredsjednika Sjedinjenih Američkih Država te prva osoba azijatskog i afroameričkog podrijetla na toj poziciji. Izuzetno svjesna svoje uloge i posla kojeg se prihvatila, Kamala iz dana u dan radi na planovima za budućnost kako bi pomogla svojim zemljacima da prebrode još jednu izazovnu godinu.

Čitajte i: Nova potpredsjednica SAD-a na naslovnici Voguea: Mnogi su uočili katastrofalan propust!

56-godišnja odvjetnica i političarka izuzetno je dobra govornica, ali i spisateljica (njezinu knjigu za djecu "Superheroes Are Everywhere" roditelji i mališani obožavaju) stoga ne čudi što se iz gotovo svakog njezinog intervjua ili obraćanja javnosti mogu izdvojiti citati koji pune nadom i optimizmom.

Kamala Harris nova je zvijezda naslovnice modnog magazina Vogue, za koji se fotografirala u odijelu i tenisicima te otkrila: "nije nam tek sad rečeno da imamo potencijal biti veličanstveni, do sad nas se zadržavalo da ispunimo potencijal".

Čitate i: Tko je desna ruka Joe Bidena, prva žena u povijesti Amerike koja će obnašati tu funkciju?

Donosimo neke od najzanimljivijih izjava političarke koja je promijenila povijest!

O ulozi idola:

"Kad pogledam djevojčice i dječake, oni me gledaju i vide sebe, ono što mogu postati. To je teret koji nosim, i veselje tog tereta".

O vezi sa suprugom Dougom Emhoffom:

"Važno je da se možeš smijati sam sebi i svom partneru, a mi imamo zdravu količinu toga".

O svojoj majci:

"Odgojila me majka koja je govorila: Kamala, možda ćeš biti prva u mnogim stvarima, potrudi se da ne budeš i zadnja".

O svjetskim vođama:

"Bilo tko tko se smatra vođom, mora govoriti poput vođe. To znači govoriti iskreno i s integritetom".

image
CHIP SOMODEVILLA AFP

O sili koja ju pokreće:

"Optimizam je gorivo koje pokreće svaku bitku u kojoj sam bila".

O glasovanju na izborima:

"Vaš listić je vaš glas, a vaš glas je vaša moć. Nemojte dozvoliti da vam bilo tko oduzme tu moć. Sad je vrijeme da ustanemo. Sad je vrijeme da progovorimo. I sad je vrijeme da izađemo na glasovanje".

O neobičnim imenima:

"Mnoge zemlje imaju posebne ceremonije imenovanja djeteta. Poštujte ime koje je netko dobio i upotrebljavajte ga s poštovanjem".

O psihičkom zdravlju:

"Za mentalno zdravlje važno je da razumijemo kako voditi brigu u sebi. Ne možemo misliti da tijelo kreće od vrata prema stopalima. Važno je brinuti se i za zdravlje od vrata prema

O trenutnom stanju u svijetu:

"Trenutno smo suočeni s nekoliko kriza - s pandemijom, nepravdama vezanim uz rasizam te klimatskim katastrofama. Morat ćemo se suočit s mnogim problemima u narednim danima, no znam da, ujedinjeni, to možemo prevladati".

Čitajte i: Nova zvijezda američke politike: Životna priča Kamale Harris

Linker
20. travanj 2024 06:03