Božić kakav se nekad slavio

Ornela Vištica prisjetila se prve uloge: Sa samo 13 godina odigrala ju je za najvažniju osobu

Kako je jednom prilikom glumica otkrila, majka ju je odgajala strogo, ali pravedno te joj je usadila prave vrijednosti u životu koje i dan danas njeguje.

Blagdansko vrijeme, koje mnogi zovu najljepšim dijelom godine, često u nama budi nostalgiju za nekim prošlim vremenima pa se prisjećamo kako smo nekada slavili Božić. Sjećanja su se nametnula i ove godine, pogotovo zbog cijele situacije s pandemijom, kada smo primorani većinu vremena provoditi kod kuće i slaviti Božić i Novu godinu kao što smo ih slavili u djetinjstvu.

Domaća glumica Ornela Vištica tako se prisjetila jednog Božića kada je imala 13 godina. Ornela, inače rodom iz Mostara, svoju prvu ulogu glumila je u mini predstavi za djecu s Dječjeg odjela mostarske bolnice.

"Kad sam imala 13 godina... Dogodi se tako pred izlazak na scenu, kako mi proleti slika neke davne predstave. Moja prva uloga bila je pijetao, nije bio problem nositi masku na glavi i urlikati. Nije problem niti šutjeti. Prilagodbe postoje kao sastavni dio putovanja zvanog život. Bilo je svakakvih kostima. Možda su ta silna presvlačenja i oblačenja razlog zašto sam u dnevnom ritmu skoro uvijek u istoj i ugodnoj odjeći. Ova fotografija nastala je jednog prosinca, kad je Irena Ivanović pisala tekstove, mama izrađivala kostime i kad smo posjetili dječji odjel mostarske bolnice. U malim stvarima je ono najljepše talent i radosti. Jednostavnost. Budimo ljudi", poručila je.

Pronašla novi hobi

Glumica je tešku situaciju ove godine iskoristila za pronalazak novog hobija. Iako će joj gluma uvijek biti prva ljubav, Ornela se pronašla u uređivanju vrta i sađenju povrća. Novim postignućem pohvalila se i na Instagramu te pokazala da je tada zaradila velike žuljeve - na koje je posebno ponosna.

"Dragi moji, danas sam od ranog jutra u Zavali na otoku Hvaru! Odrađen je veliki posao, uskoro fotke, mislim da krećem u biznis s vrtlarstvom. Žuljevi. Nije lako kopati. Ali oslobađa, glava nikad bolja, ruke nikad umornije. Nije uloga, stvarnost je. 60 komada danas. Corona, bye, bye", napisala je.

A za osobu kakva jest danas jednim dijelom je zaslužna njezina majka koja ju je odgajala strogo, ali pravedno, te joj je usadila prave vrijednosti u životu koje i dan danas njeguje. Zato nije ni čudo da je već u djetinjstvu shvatila važnost pomaganja i uljepšavanja života drugima, posebno onima kojima je to najviše potrebno.

Linker
23. travanj 2024 04:54