Kišna nedjelja

Pjesma nastala zbog jednog prekida i suza: Hladno pivo novim singlom najavljuje album karijere

Što zajedničko imaju Johnny Cash, legendarno makedonsko vino i diler rabljenih automobila, pitaju se dečki iz Hladnog piva, odgovor leži u njihovoj novoj pjesmi ‘Kišna nedjelja‘.

Činjenica je da najbolje pjesme nastaju iz svakodnevnih situacija, a to je bio slučaj i s novom pjesmom Hladnog piva koja je nastala iz jednog razgovara Mile Kekina s prijateljicom koja je po drugi put prekinula s istim dečkom.

'Koja sam ja glupača, nema šanse da ću mu dati treću šansu. Kakav kreten!', shrvana je bila Miletova prijateljica.

"'Zrile'- rekoh joj pogledavši joj duboko u suzne oči: 'Reći ću ti samo jedno : Čuvaj se prve kišne nedjelje'!“. Oboje smo se dobro nasmijali kakav sam mudroser, ali mi rečenica više nije izlazila iz glave. Došao sam doma i u roku od par dana napisao pjesmu koja je čekala dugih deset godina da joj Šoki, Suba i Zoki nađu zvučnu pratnju“, opisao je Mile nastanak Kišne nedjelje.

Oduševljenje 'na prvu'

Pogledajte video

Vrhunski producent Denis Mujadžić Denyken koji radi na novom albumu Hladnog piva oduševio se pjesmom već na prvo slušanje i rekao im je da ovo mora biti prvi singl premda je bend htio ići sa žešćom pjesmom.

"Dovoljno smo stari da znamo poslušati savjete još starijih “, poručili su dečki iz Hladnog piva.

Nema puno bendova koji imaju istoimeno pivo, a još je manje onih koji imaju pivo nazvano po njihovoj pjesmi. Pivovara Medvedgrad je u suradnji s gajničkim punkerima pripremila punk rock stout Kišna nedjelja, a od danas ga možete naručiti u njihovom webshopu.

Linker
17. travanj 2024 16:37