Profimedia, Goff Photos
prije sedam godina

Potez zbog kojeg i danas žali: Izgubila sam 10 kilograma u dva tjedna, ne bih to ponovila

Za ulogu koja joj je osigurala Oscara, glumica Anne Hathaway podvrgnula se dramtičnom gubitku kilograma u samo dva tjedna, što je - kako je sada priznala - ostavilo posljedice na njezino fizičko, ali i psihičko stanje.

Iako joj je uloga Fantine u filmu Les Miserables osigurala najprestižniju filmsku nagradu, Anne Hathaway (36) je ne pamti po dobrome. Veliki gubitak kilograma - više od 10 u samo dva tjedna - ostavio je posljedice koje i danas pamti.

- Izgubila sam nezdravu količinu kila u samo 14 dana. Nisam znala ništa o prehrani. Opteretila sam svoje tijelo, a sve nije dobro utjecalo niti na moje psihičko stanje. Bila sam anksiozna i osjećala sam se izgubljeno - otkrila je Anne u intervjuu za People i dodala kako dugoročno sve to nije bilo dobro za njezino zdravlje.

- Dugo mi je trebalo da mi se tijelo oporavi od svega, a nisu pomagali niti drugi događaji u mojem životu. Taman sam navršila 30 i nedavno sam se udala. Iako sam bila sretna zbog vjenčanja, istovremeno je to bio svojevrsni potres za moj identitet. Nisam znala tko sam, a bila sam u centru pozornosti - i nisam se osjećala ugodno. Nisam se s time nosila kako sam htjela - priznala je Anne koja trenutačno promovira novi film "Serenity" u kojem glumi s Matthewom McConaugheyjem.

36-godišnja glumica se proslavila 2001. ulogom u filmu "The Princess Diaries" i toliko se teško nosila s iznenadnom slavom da je bilo dana kada nije mogla pojesti ništa, a cigarete nije ispuštala iz ruku.

- Pušila sam kako bih smirila živce, a prije deset godina, u strahu od cijele sezone nagrada, za božićne praznike gotovo da nisam jela ništa jer sam bila uvjerena da glumci trebaju "imati određeno tijelo". Sada sam naučila da se moram brinuti o sebi. Bilo je to pravo putovanje. Iako ne izgledam drugačije, osjećam se transformirano iznutra - kazala je Anne koja bi danas dobro razmislila kada bi se od nje tražila drastična fizička transformacija.

Linker
19. travanj 2024 18:18