iz zatvora u bolnicu

Poznati glazbeni producent i osuđeni ubojica preminuo od posljedica COVIDA-19

Phil Spector, bliski suradnik legendarnih glazbenika kao što su grupa "The Beatles" i Tina Turner te tvorac brojnih slavnih hitova, u 82. godini života preminuo je od posljedica koronavirusa. Nije do kraja odslužio kaznu za ubojstvo mlade glumice koju je usmrtio u svojoj vili.

Phil Spector, tvorac brojnih poznatih glazbenih hitova kao što su "Unchained Melody", "Be My Baby" i "River deep, Mountain High", preminuo je u bolnici u subotu 16.01.2021. godine.

Spector koji je producirao i zadnji album grupe "The Beatles" pod nazivom "Let it be" te "Imagine" Johna Lennona, umro je u 82. godini života, od posljedica Covida-19, a iz zatvora je zbog koronavirusa premješten u bolnicu.

Naime, zloglasni Spector 2009. godine osuđen je na 19 godina zatvora zbog ubojstva mlade glumice Lane Clarkson koju je upoznao 2003. godine te usmrtio pištoljem.

image
Slavni producent 1997. godine, dok je još uživao ugled glazbene industrije
Shutterstock Editorial/Profimedia

Nakon upoznavanja, slavni producent glumicu je odveo u svoju vilu koja je nalikovala dvorcu, gdje ju je upucao hicem u usta, a kasnije se branio da je riječ o nesretnom slučaju.

Suđenje Philu Spectoru privuklo je veliku pažnju javnosti, a prema njegovoj priči snimljen je i film u kojem su glumili Al Pacino, koji je preuzeo ulogu ubojice te Helen Mirren, koja je glumila Spectorovu odvjetnicu.

image
Al Pacino i Helen Mirren u filmu o Philu Spectoru
Shutterstock Editorial/Profimedia
Linker
17. travanj 2024 16:58