Oproštaj u suzama

Poznati Splićani tuguju za omiljenim frizerom: Ana Čagalj zbog bliskog prijatelja već danima plače

Brojne poznate dame, ali i gospoda iz Splita i šire prisjetile su se svog čarobnjaka za kosu, koji nas je iznenada napustio.

Brojne Splićanke i Splićani, neutješni su zbog gubitka velikog majstora, prijatelja i "čarobnjaka za kosu", kako su nazivale svog 45-godišnjeg frizera Mirana Smaju iz splitskog Hair Lab Studija.

"Zbog iznenadnog smrtnog slučaja frizerski salon Miran Hair Lab Studio je zatvoren do daljnjeg", kratka je obavijest koja stoji na zatvorenim vratima salona. Posljednji ispraćaj mnogima znanog lica održan je u srijedu na splitskom Lovrincu.

"Već danima tugujem jer mi je Miran prvenstveno bio dragi prijatelj. Poznavali smo se duže od dvadeset godina, još otkako sam kao gimnazijalka odlazila kod njega u salon. On je već u to vrijeme bio tolika frizerska faca u Splitu da smo moje školske prijateljice iz i ja kod njega išle čak i kad bismo samo htjele skratiti šiške. Naravno, njemu u ruke sam se prepustila i kad sam se udavala, ali i za sve važnije događaje u životu. Moja svadbena frizura bila je njegova ideja", ispričala je Ana Čagalj za Gloria.hr

"Sjećam se da sam mu došla s brojnim fotografijama mladenki, na što je on odmahnuo rukom i rekao mi da sve to bacim. Kosu mi je na koncu prilagodio vjenčanici, što je bio pun pogodak. Od tog dana sam kod njega na bojanju bila jednom mjesečno i baš smo se idući tjedan trebali vidjeti. Za njegovu smrt mi je javio Jole. Ja sam bila kod kuće s djecom i kad me nazvao prvo mi je rekao da sjednem jer je znao da ću se šokirati. U ovih para dana isplakala sam kišu suza. Silno će mi nedostajati. Malo ljudi zna o njegovom humanitarnom radu budući da se time nikada nije volio hvaliti. Tu svoju stranu je dijelio samo s najbližima", rekla je Ana, supruga Joška Čagalja Jole.

Prepoznavanje 'na prvu'

I bivša Miss Hrvatske i naša najuspješnija missica Anica Kovač slavnog je frizera upoznala kada je obnašala tu titulu, jednom prilikom dok je nosila modnu reviju u Splitu.

'Nismo se poznavali, prvo smo jedno drugog mjerkali, a onda smo se 'prepoznali', trgnuli po jednu ljutu i krenuli na friziranje. Već tada mi je napravio najljepšu frizuru na svijetu, a nastavio je tako dugi niz godina', ispričala je Anica.

"Kad sam odlučila ošišati svoju dugu kosu, šišao me upravo Miran. Poslije me znao zafrkavati da ponovo pustim kosu, pa bi mi kroz smijeh govorio da mu je više dosta žena koje mu dolaze s mojom slikom govoreći da žele da ih tako ošiša", prisjetila se Anica za Jutarnji. S Miranom je Anica bila i kućna prijateljica te je on dolazio u njen dom u Njemačku. Budući da se ona trenutačno nalazi u Monacu, svom prijatelju zbog koronavirusa nije mogla doći na ispraćaj.

Još jedna splitska diva, također ga je znala i prepuštala svoju kosu u njegove ruke, Zorica Kondža kazala je da ni sama ne zna koje su se godine upoznali, aludirajući na dugo poznanstvo.

image
Zorica Kondža na ispraćaju Mirana Smaje.
VOJKO BASIC/CROPIX

"Znao je svoju vrijednost i gotovo nikad nije išao 'zvijezdama na noge', odbijajući, recimo, pozive da nekog dođe frizirati iza pozornice Splitskog festivala. Takvima bi poručio da se zna adresa njegova salona pa tko želi - neka dođe", ispričala je Zorica. No zbog nje je slavni frizer ipak napravio iznimku i uredio je prije njenog koncerta na Gripama.

Za omiljenim frizerom riječi hvale imale su i druge poznate Splićanke poput Jelene Rozge, Vesne Dragojević, Dijane Mrduljaš i, primjerice, Angele Delić, supruge našeg poznatog tenisača Mate Delića, a njegovi vjerni klijenti bili su i neki muškarci kao što je, primjerice, naš proslavljeni chef Ivan Pažanin.

Linker
25. travanj 2024 16:19