stiže novo lice

Promjena na Prisavlju! Nakon 47 godina Dragu Celizića više nećemo gledati na malim ekranima

Voditelj baršunastog glasa posljednjih nekoliko godina vodio je emisiju ‘Mir i dobro‘, a iako ide u mirovinu nada se da će još uvijek raditi jer ga zdravlje služi.

Drago Celizić stigao je na televiziju pri kraju gimnazije 1973., na audiciju Televizije Zagreb, gdje je bio odabran za voditelja emisije mladih talenata "Nova imena – novi zabavljači".

Ubrzo je postao voditeljem i autorom u Obrazovnome programu Radija Zagreb, a tada je počela i njegova karijera televizijskoga voditelja i spikera: uz emisije informativnoga programa vodio je koncerte, priredbe, modne revije, dražbe slika i televizijske novogodišnje dočeke uživo te sinkronizira, ali i kuha u sklopu voditeljske uloge. Dodijeljena su mu mnoga priznanja, među kojima se ističu Zlatni mikrofon godine 1998., ali i Zlatni pijetao – nagrada za najbolji pjevački nastup na natjecanju ekipe emisije "Dobro jutro, Hrvatska".

image
RONALD GORŠIC/CROPIX

Kao učenik osnovne škole osvojio je nagradu za najbolju sliku, recitirao na priredbama i glumio u samoborskome kazalištu lutaka, od osnovne škole svirao je u tamburaškome orkestru, plesao u folklornome ansamblu i za program Radija Samobor pisao tekstove i birao glazbu, a onda se jednom zgodom dežurni spiker nije pojavio i prvi je put nastupio i u spikerskoj i voditeljskoj ulozi.

Gledateljima je najviše ostao u sjećanju kao voditelj emisije "Dobro jutro, Hrvatska", u kojoj je bio punih 13 godina, od 1992. do 2005. godine.

Emisija "Mir i dobro", koja se emitira nedjeljom u 16.30 h na Prvom programu HTV-a, od nedjelje, 8. studenoga, dobiva novog urednika i voditelja Domagoja Puškarića koji će s Doris Vučković nastaviti voditi tjednu emisiju koju proizvodi Odjel Religije HTV-a.

Čitajte i:

Bolna odluka Branko Uvodić zavapio: 'Najviše mi je žao što nakon 46 godina moram otići podvijena repa'

Linker
12. travanj 2024 07:51