Situacija je ozbiljna

Remi zavapila i poslala važnu poruku: ‘Mog života koji je trajao do veljače 2020. više nema‘

Koliko je pridržavanje epidemioloških mjera važno da što brže i bezbolnije pobijedimo ovu neizvjesnu situaciju svjesna je i poznata glazbenica koja se osvrnula na nedavni status o stanju u KB Dubravi.

Situacija u zemlji vezana uz pandemiju Covida-19 teška je i alarmantna. Bolnice, baš kao i u trećem mjesecu, pucaju po šavovima, liječnici su van snaga, oboljelih je sve više, a mnogi se ne pridržavaju epidemioloških mjera. Kako bismo smanjili rizik od zaraze koronavirusom, nema koncerata i svirki, što znači da mnogo glazbenih umjetnika ne može zaraditi svoj kruh.

Među njima je i Mirela Priselac Remi iz grupe Elemental koja se na Facebooku osvrnula na nedavni status o stanju u KB Dubravi i pritom poručila nešto vrlo važno.

"Nitko od mene tužniji što nema okupljanja i svirki... Za razliku od vas koji radite od doma ili skraćeno, moj život i životi mojih kolega promijenili su se 100%. Naprosto, mog života koji je trajao do veljače 2020. više nema. Mog posla nema. Ne postoji.

Imala bih 200 razloga da vam kažem - "kvragu i korona, idemo svirati, što nas briga".

Ali vam kažem: čuvajte sebe i druge, nosite maske i držite razdaljinu.

Kad čitam ovakve članke, mislim na mog tatu i mamu koji su 60+. I nema te svirke i druženja koji su mi važniji od njih.

Ne tražim od vas da budete solidarni s nepoznatim ljudima - nisu svi među nama solidarni. Evo, tražim od vas da budete sebični. Sačuvajte SVOJE roditelje, tetku i tetka, ujnu, baku, dedu... Krenite od sebe. Sebično čuvajte one koje volite.

I navucite tu masku skroz preko nosa, za boga miloga", poručila je Remi, a s njom su se složili i njezini pratitelji.

Mnogi domaći glazbenici odlučili su javno progovoriti o neizvjesnoj situaciji koja im oduzima mogućnost zarade za život. Nina Badrić ovoga je ljeta izjavila kako je sve ovo plaši.

image
Nina Badrić u Areni Zagreb.
NEJA MARKICEVIC/CROPIX

"Bilo je u planu nekoliko koncerata za ljeto, ali svi su otkazani. Iluzorno je očekivati da će biti koncerata u zatvorenim prostorima kada ih nemamo na otvorenim prostorima. Preporuke su takve da se 'kao' mogu raditi koncerti, a ustvari znamo da je to neizvedivo. Što se mene osobno tiče nisam financijski ugrožena. Mogu se prisilno odmarati dokle god traje ova čudna i neizvjesna situacije i s pristojne distance promatrati kako moje kolege krpaju kraj s krajem", ispričala je za Gloria.hr. i dodala da je glazbena industrija najugroženija.

"Došlo je do toga je glazbena industrija sektor koji je najpogođeniji. Na nas kao da je netko zaboravio, što je ipak nedopustivo. Kad je drugima trebala pomoć lako je bilo računati na nas da radimo humanitarne koncerte. Svaki sektor nešto radi, bar nešto, mi ništa", požalila se Badrić. Mnogi njezini kolege i kolegice karantenu su iskoristili za pisanje i skladanje novih pjesama te pozitivno gledaju na krajnji ishod. A kako će se sve odvijati, to ćemo tek saznati.

Linker
15. travanj 2024 04:32