Marko Lorenzo Blaslov
nostalgično...

Rođendan za pamćenje: Danijela Martinović ima poseban poklon za publiku, a pokazala je i novu frizuru

Nakon što je ranije ove godine predstavila album ‘Neopisivo’ s odabirom najvećih hitova obrađenih na potpuno novi način, Danijela Martinović za svoj rođendan poklanja publici 'Svileni'. Megahit 90-ih, u potpuno novom ruhu – glazbenom i vizualnom.

"Kada smo prije gotovo godinu dana Tomislav Modrić i ja slagali popis pjesama koje će se naći na albumu 'Neopisivo', oko mnogih pjesama smo se lomili i premišljali, ali jedno je od početka bilo sigurno i jednoglasno – 'Svileni' je neizostavan dio repertoara!", rekla je Danijela.

"Svileni" je Danijela prvi puta snimila prije punih 30 godina, no i dan danas ovaj poznati hit pjeva se svugdje punim glasom. Vrlo upečatljiv, tada je, kao i sama pjesma bio je i spot, u kojem je Danijela premijerno pokazala novu kratku frizuru i cjelokupan imidž.

Marko Lorenzo Blaslov
Danijela je na snimanju bila odlično raspoložena

"Kratka kosa, velnice, crveni ruž za usne i nezaboravan narančasti kompletić bez jednog rukava i kratkim hlačicama…tada je osmislila legendarna Višnja Trusić.", prisjeća se Danijela.

Nova verzija pjesme stavljena je u gipsy swing aranžman. Ritam prati i styling inspiriran 40-im godinama u tri pastelne boje – žutoj, tirkiznoj i ružičastoj, a spoj je modernih materijala pretočen u vintage odjevne kombinacije. Sve kreacije potpisuje novi modni brend 'Sugar free'.

Marko Lorenzo Blaslov
Video spot i danas prati vrhunska tehnologija.

"Koristili smo tehniku 3D virtualnih setova i digitalne nadogradnje postojećih setova. Snimanje u toj tehnici savršeno je odgovaralo pjesmi jer je originalan spot snimljen na 'green screenu' te se koristila tehnologija koja je tada bila relativno nova i u povojima, a ova verzija svojevrstan je homage tom spotu", rekao je Dario Radusin, režiser spota.

Marko Lorenzo Blaslov
Posebnu notu svojim troglasnim pjevanjem 'Svilenom' su dale djevojke iz 'Gelato sisters' tria.

"Gelato sisters" izvode i obrađuju modernu glazbu u retro stilu. Sestre Neda i Sanja Parmać s Janom Valdevit harmoniziraju vokale po uzoru na najpopularniji swing trio svih vremena Andrew sisters. "Upravo smo u periodu kada radimo na svom prvom albumu na kojem će se naći obrade mnogih domaćih hitova i dobile smo poziv koji se ne odbija - s Danijelom snimiti Svileni, pjesmu koju smo pjevušile od kad smo prvi put uzele mikrofon u ruke.', rekla je Neda Parmać.

"U šali sam rekla režiseru Dariju Radusinu da 'Svileni' se i slušao i gledao punih 30 godina, što znači da se ova verzija mora slušati makar još toliko...(smijeh).", ispričala je Danijela.



Čitajte i:

Najduža ljubavna veza estrade i dalje je čvrsta: Neodoljiv iskaz bliskosti Petra i Danijele

KVIZ/ Znate li baš sve pobjedničke stihove Dore? Utvrdimo gradivo!

Danijela se prisjetila jedne od slatkih 'svađa' s Grašom zbog koje je on mislio da je riječ o skrivenoj kameri

Linker
18. travanj 2024 12:25