‘Živjeti zdravo‘

Sanja Musić Milanović ne odustaje od važnog joj cilja! Napravila velik korak prema zdravlju svih građana

U sklopu projekta ‘Živjeti zdravo‘, prof.dr.sc. Sanja Musić Milanović, dr.med., spec. epidemiologije predstavila je uređenje hodačkih staza i parkova u svim županijama u Hrvatskoj.

Prva dama Republike Hrvatske i voditeljica projekta "Živjeti zdravo", Sanja Musić Milanović, iznimno je aktivna u promicanju poboljšanja zdravlja hrvatskih građana.

Sanja je na konferenciji za medije na Svjetski dan kretanja 10. svibnja, u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo, zajedno s ravnateljem HZJZ-a Krunoslavom Capakom, predstavila važan korak u provođenju projekta "Živjeti zdravo".

image
U sklopu projekta ‘Živjeti zdravo‘ Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo pod vodstvom Sanje MusiĆ Milanović na Svjetski dan kretanja, prigodno su na konferenciji za medije predstavljene uređene hodačke staze i parkovi ‘Živjeti zdravo‘ u svim Županijama.
GORAN MEHKEK/CROPIX

Čitajte i: Jedina na svijetu: Prva dama kakvu Hrvatska još nije imala! Sanja Musić Milanović nastavila s akcijom

Naime, s ciljem da stvori okruženja koja potiču redovito bavljenje tjelesnom aktivnošću te da istu učini dostupnijom osobama svih dobnih skupina, HZJZ je nabavio opremu za uređenje po jedne hodačke staze i po jednog parka u svakoj županiji RH.

Na uređenim hodačkim stazama i u parkovima nastavit će se redovito provoditi aktivnosti "Hodanjem do zdravlja" i "Volonteri u parku" u svim županijama i u Gradu Zagrebu, stoji na stranicama HZJZ-a.

image
Sanja Musić Milanović i Krunoslav Capak.
GORAN MEHKEK/CROPIX

Sanja ovim inicijativama želi potaknuti sve ljude, posebno one koji su posljednjih godina tjelesno neaktivni, da u svoj život uključe redovito hodanje i tako očuvaju svoje zdravlje, ali i svoju djecu nauče zdravim navikama. Osim toga, u planu projekta je poticanje prosocijalnog ponašanja kroz promicanje socijalne integracije djece s teškoćama u razvoju i međugeneracijske solidarnosti te očuvanje životne okoline.

Čitajte i: Osmijeh na licu, tuga u srcu: Prva dama otkriva zašto posljednjih tjedana proživljava teške trenutke

Projekt "Živjeti zdravo" pokrenut je još 2003. godine s aktivnošću "Doručak na travi" koju je otvorio tadašnji predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić.

Linker
19. travanj 2024 11:18