Dnevni plan

Savjeti Gwyneth Paltrow za život bez stresa: Napokon je otkrila u čemu je tajna njenog sjajnog izgleda

Gwyneth Paltrow pronašla je šprancu za održavanje vitke li linije i pozitivnog stanja uma. Od jutra do mraka, prati režim koji joj mami osmijeh na usta i zbog kojeg sa 48 godina izgleda tako dobro!

Životna misija glumice Gwyneth Paltrow je pronaći načine za sretan i ispunjen život, najbolje kozmetičke preparate i naučiti kuhati finu, organsku hranu koja je dobra za tijelo. Poduzetnica, koja putem platforme Goop već godinama poziva fanove da joj se pridruže na holističkom putovanju isprepletenom modernom tehnologijom i kozmetikom, otkrila je za časopis Marie Claire svoje tajne za život sa što manje stresa.

Dobar početak dana

Gwyneth smatra da je za sretan život iznimno važno kako započinjemo dan. Prije se budila u 6.30, a sada dozvoljava da se tijelo probudi samo od sebe pa iz kreveta ustaje oko 7.30 ili 8 ujutro, što joj savršeno odgovara.

Mini spa tretman

Kako bi u pozitivnom raspoloženju krenula u radni dan, Gwyneth se ujutro tušira gelom s opuštajućim mirisom, a zatim "odrađuje" mali spa tretman s kremicama i uljima koje njeguju kožu i mame osmijeh na lice.

Kune se u celer

Za vitku figuru i dobar metabolizam, ništa nije bolje od cijeđenog soka celera, smatra Gwyneth.

"Nedavno sam u prehranu uvela jutarnji sok od celera. Bilo je dosta natpisa u medijima o štetnosti ispijanjanja tog napitka, ali ja u to ne vjerujem To je samo celer! Jedan od doktora s kojim redovito surađujem složio se da je to fantastična stvar. Zato ujutro pijem ogromnu čašu soka od celera pa krećem na transcendentalnul meditaciju koja traje dvadeset minuta. Nakon meditacije pijem kavu i provjeravam elektronsku poštu", otkriva glumica.

Svakodnevna tjelovježba

Gwyneth ima taj luksuz da se uredi njezine tvrtke otvaraju tek oko podneva pa se u 10 ujutro može "baciti" na ozbiljnu tjelovježbu. Voli šetnje po uzbrdicama i vježbe snage, a kod kuće redovito vježba uz video treninge Tracy Anderson te odlazi na satove kod Taryn Toomey.

Povremeni post za holivudsku figuru

Gwyneth pokušava svaki dan poštivati pravila slavnog povremenog posta koji nalaže osam sati u komadu bez hrane. Drži ga se do ručka, a zatim jede lagani obrok ili ispija zeleni smoothie. Nakon posla jede večeru koja joj je najdraži obrok u danu jer si tada voli priuštiti nešto fino.

Štreberica u krevetu

"Pokušavam već u 21 sat biti u krevetu, koliko god štreberski to zvučalo", govori Gwyneth. "Moja djeca su tinejdžeri, imaju 14 i 16 godina pa ih ne moram uspavljivati. Odlazim u krevet i na Netflixu gledam neki španjolski krimić. Totalno sam se uvukla u njih", otkriva glumica.

Linker
16. travanj 2024 02:35