Getty Images
Nije joj bilo lako

Sir Elton John na sudu: Njegova jedina žena otkrila je mračnu tajnu koju je skrivala desetljećima

O svemu tome nitko ništa ne bi ni znao da ga bivša supruga ranije ove godine nije tužila zbog kršenja odredbe njihovog sporazuma o razvodu.

Renate Blauel, bivša supruga Eltona Johna, pokušala je izvršiti samoubojstvo na njihovom medenom mjesecu 1984., navodi se u dokumentima podnesenim Visokom sudu u Londonu, prenosi BBC.

Pozamašna odštetna suma

Blauel kaže da se predozirala Valiumom nakon što joj je suprug rekao da "brak ne funkcionira i da želi da ode" trećeg dana njihovog boravka u St. Tropezu. Ova tvrdnja pojavila se u sklopu njezine tužbe protiv pjevača podnesene ranije ove godine kojom traži 3 milijuna funti odštete jer je Elton John navodno prekršio odredbe njihovog sporazuma o razvodu nakon što je spomenuo njihov brak u svojoj autobiografiji iz 2019. i filmu "Rocketman".

SYDNEY, AUSTRALIA - FEBRUARY 12:  Renate Blauel and singer Elton John are seen outside St Mark's rectory two days before their wedding February 12, 1984 in Sydney, Australia. (Photo by Patrick Riviere/Getty Images)
Getty Images
Elton i Renate snimljeni dva dana prije vjenčanja kad su išli na dogovor za crkveno vjenčanje.

Ona kaže da joj je to pogoršalo dugogodišnje probleme s mentalnim zdravljem jer se našla u središtu pozornosti medija i javnosti te je navodno potrošila tisuće funti na terapiju.

Njezin odvjetnik je naveo davni pokušaj samoubojstva i niz paničnih napada tijekom njihova braka kao dokaz za dugogodišnje mentalne probleme od kojih pati njegova klijentica.

Inače, Renate je u braku sa Sir Eltonom bila četiri godine i držala se dalje od očiju javnosti još od 1988. godine kada je taj brak službeno i okončan.Par se upoznao 1983. godine, kada je on završavao album "Too Low for Zero". Mlada Njemica, tada je u tabloidima potpisivana kao tehničarka za zvuk, koja je željela postati glazbena producentica.

Brak 'na brzaka'

Manje od godinu dana kasnije, Elton je bio na turneji u Australiji sa spomenutim albumom. Blauel mu se pridružila i glasila je kao njegova dobra prijateljica. No, 10. veljače 1983. zaprosio ju je tijekom večere u indijskom restoranu, ona je prosidbu prihvatila te su zaruke objavljene u medijima već dan poslije, a vjenčanje već tri dana kasnije, na Valentinovo.

Vjenčanje se održalo u anglikanskoj crkvi Svetog Marka u Darlinghurstu, predgrađu Sydneyja. Renate je nosila vjenčanicu od bijele svile i čipke te zlatni lanac s privjeskom u obliku srca sa 63 dijamanta. Elton je, pak, bio u bijelom odijelu, na glavi je imao slamnati šešir, a svadbenu kombinaciju podigao je detaljima u boji lavande. Navodno je samo njegov sako tada koštao vrtoglavih tisuću funti, a nosio ga je preko karirane svilene košulje i leptir kravate u spomenutoj boji.

Na dan vjenčanja, Elton je imao 36, a Renate je napunila 28 godina.

FEBRUARY 14 1984 : ELTON JOHN AND RENATE BLAUEL AT ST MARK'S CHURCH .(Photo by Patrick Riviere/Getty Images)
Getty Images
Pjevač je Renate Blauel oženio 1984. godine, no brak nije dugo potrajao.

Iako je Elton još 1976. godine javno rekao da je biseksualan, te 1984. godine njegovi su prijatelji rekli kako on jednostavno samo želi obitelj.

Glazbenikova bivša izdavačica Caroline Boucher jednom prigodom je izjavila kako je Eltonova majka Sheila najavila da će mladencima dati dječja kolica kao vjenčani poklon.

Postoji sporazum o razvodu

Odvjetnici Eltona Johna priznali su postojanje sporazuma o razvodu, koji su potpisale obje strane, ali su odbacili bilo kakva kršenja uvjeta ili nanošenje "psihološke povrede". Elton John je danas u sretnom braku s Davidom Furnishem.


ČITAJTE I:

Miran život rokera u 71. godini: Godinama se uništavao drogom, mahnito trošio, a onda pronašao muškarca svog života

Prije samo šest mjeseci su se pomirili: Elton John u potpunom je šoku zbog smrti majke

Sir Elton John iznenadio javnost: 'Nakon operacije raka prostate morao sam ponovo naučiti hodati'

Linker
05. travanj 2024 01:25