ŠEFICA NA KONJU

Slavni roker Bruce Springsteen vrištao od sreće kad je saznao da mu je kći osvojila olimpijsku medalju

Sa svijetom jahanja upoznala se kao četverogodišnja djevojčica, a nakon desetljeća pokušavanja da se plasira na olimpijske igre, Jessici Springsteen to je uspjelo ove godine. Osvojila je srebro i slavnog rokera učinila najponosnijim tatom na svijetu.

Bila je to klasična zamjena uloga: obično publika vrišti na njegovim koncertima, a sad je Bruce Springsteen (71), legendarni američki roker, vrištao pred televizorom prateći nastup kćeri Jessice Springsteen (29), koja je na Olimpijskim igrama u Tokiju osvojila srebrnu medalju u preponskom jahanju u momčadskoj konkurenciji.

image
Jessica Springsteen jaše od četvrte godine.
SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

"Mama, tata i braća čestitali su mi telefonski, svi su vrištali od sreće, bilo je to pravo ludilo", rekla je Jessica Springsteen, kojoj je ljubav prema konjima prenijela majka, pjevačica Patti Scialfa (68). Inače Jessica jaše na 12-godišnjem pastuhu Don Juanu Van de Donkhoeveu, s kojim je osvojila brojne turnire.

image
Jessica Springsteen u Tokiju je osvojila srebro.
SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

"Ne postoji konj na svijetu s kojim bih radije bila na ovom putovanju, hvala, Don! Ti si moj konj života", napisala je Jessica na društvenim mrežama uoči odlaska na Olimpijske igre. Počela ja jahati još kao djevojčica, sa svega četiri godine, a sa šest godina je dobila prvog ponija.

Čitajte i: Ostvarila san: Kći rock ikone Brucea Springsteena iz Tokija se vraća sa srebrnom medaljom

Ogroman pritisak

Prije igara, bila je pod ogromnim pritiskom, ne samo zato što je kći slavnih roditelja već i zato što se na prošlim i pretprošlim igrama nije uspjela "ugurati" u prvu postavu američke reprezentacije. Tokio je trijumf njezina mukotronog rada još od djetinjstava, a to je dokazala osvajanjem srebrne medalje.

Jessica povremeno radi i kao model, a 2014. godine imenovana je veleposlanicom za Gucci. Uz sportsku karijeru diplomirala je psihologiju na Sveučilištu Drake.

Linker
23. travanj 2024 11:54