Ponosni slavni Amerikanci

Tko sve slavi? Ni ne trude se suspregnuti sreću zbog novog predsjednika, a neki su psovali Trumpu

Mnogi stanovnici Sjedinjenih Američkih Država nisu spavali nakon napetog, višednevnog prebrojavanja glasova te proglašenja novog predsjednika te zemlje, društvene mreže zasute su porukama podrške i ponosa novom predsjedniku, ali i prvoj ženi potpredsjednici. Poznati Amerikanci, a pogotovo žene, nisu krili svoje zadovoljstvo.

Brojni slavni Amerikanci angažirali su se po pitanju aktivacije i motivacije građana da izađu na izbore i glasaju. Dok su jedni ostali samo na motiviranju sugrađana za glasanje, drugi su i u vrijeme predizborne kampanje javno iskazivali svoje mišljenje - kome će dati glas i čiju politiku zastupaju. No, nakon što je u Sjedinjenim Američkim Državama Joe Biden i službeno proglašen 46. predsjednikom te zemlje, a Kamala Harris potpredsjednicom, ujedno i prvom ženom na toj funkciji - malo tko od poznatih Amerikanaca nije iskazao oduševljenje promjenama u zemlji.

Pobjednički par, koji će u Bijeloj kući i na vrhu države zamijeniti Donalda Trumpa, dobio je niz čestitki i motivacijskih poruka od brojnih slavnih sugrađana.

Pop diva Beyonce je novom predsjedniku posvetila čak dvije objave, prvo je objavila zajedničku fotografiju Joa Bidena i Kamale Harris, uz čestitke. Zatim je objavila fotografiju novog predsjednika Amerike iz mladosti i simpatičan komentar da je u svoje vrijeme bio jako 'fin'.

Pjevačica Jennifer Lopez novog je predsjednika 'proslavila' uz ples. Video isječak na kojem pleše karnevalski ples, opisala je kao trenutno raspoloženje zbog novog predsjednika i potpredsjednice.

Pjevačica i modna ikona Rihanna, nakon što se iznimno angažirala potičući sugrađane da izađu glasovati, čestitala je pobjedničkom paru Biden-Harris. Uz njihovu zajedničku fotografiju sažela je što misli o tom trenutku. "Lica koja pišu povijest, ruše granice i pobjeđuju! Čestitke oboma, a najviše američkom narodu. Sad čeka mnogo posla, mnogo nepravde koju treba ispraviti, idemo", poručila je Rihanna i još jednom dodala kako je ponosna na Ameriku.

Glumica Jennifer Aniston, nakon fotografije na kojoj šalje svoj glas poštom, podijelila je dirljiv govor voditelja CNN-a Vana Jonesa koji se rasplakao pred kamerama.

"Lakše je biti roditelj jutros, lakše je biti tata. Lakše je reći svojoj djeci da je bitan karakter, da je bitno govoriti istinu..." dio je govora koji je do sada već postao legendaran u SAD-u i u ostatku svijeta.

Presretni što su se 'riješili' Trumpovih

Isti video podijelio je i glumac Jason Momoa, nakon što je potpuno rokerski proslavio proglašenje novog predsjednika. "A sada imamo i crnu, Indijanku, ženu potpredsjednicu. siši Trumpe", poručio je Momoa uz još pokoju sočnu psovku.

Chrissy Teigen otišla je korak dalje - ona je uz preslatku fotografiju svoje djece ispred ogromnog televizora na kojem se vidi proglašenje novog predsjednika zemlje, objavila i 'jammanje' u spavaćoj sobi s mužem.

Chrissy i suprug John Legend đuskali su uz repersku pjesmu čiji stihovi idu: "Fu*k Donald Trump" (Je*eš Donalda Trumpa) - a bivšem modelu nije bilo lijeno tagirati i spomenutog (sada već bivšeg) predsjednika, kao i njegovu kćer Ivanku, zeta Jareda Kushnera, sinove Erica i Donalda jr.-a. Da im ne promakne.

Nakon što je dala do znanja Trumpovima što o njima misle, objavila je zajedničku fotografiju s Kamalom Harris, uz naznaku da je izrezala sve druge sa slike koja je snimljena 2016.

Bivši supermodel i udovica glazbene legende Davida Bowieja,Iman , novom predsjedničko-potpredsjedničkom paru posvetila je pregršt objava na Instagramu, a prva je u stilu naslikanih portreta dvoje junaka Kamale i Joea, uz koju je poručila "Aleluja! Pobjeda!"

Pjevačica Lady GaGa napisala je kako su Joe Biden, Kamala Harris i američki narod pokazali svijetu jedan od najvećih činova dobrote i hrabrosti. Uz poruku je objavila i fotografiju na kojoj se grli s novim predsjednikom.

Reperica Cardi B na svom Instagram profilu podijelila je kako je znala da će Biden pobijediti, a vijest da se to ipak dogodilo, kaže, uljepšala joj je početak dana. Nakon toga podijelila je svoj Zoom intervju sa Joeom Bidenom, o važnosti glasovanja, te snimke slavlja na američkim ulicama.

Linker
24. travanj 2024 08:02