Teški dani

Tuguje s obitelji: Sin Roberta Redforda izgubio je najvažniju bitku, iza njega ostalo je veliko naslijeđe

Legenda američkog filma i njegova obitelj prolaze jedno od najtežih razdoblja, nakon što je objavljeno da je njegov sin, redatelj i aktivist, James izgubio bitku za život.

Gubitak djeteta jedna je od najvećih boli u životu svakog čovjeka, a upravo kroz to prolazi hollywoodska legenda Robert Redford, koji posljednjih nekoliko dana provodi u krugu najuže obitelji te zajedno tuguju zbog smrti njegova sina Jamesa.

Glumčeva zastupnica Cindi Berger kazala je da Robert "tuguje s obitelji tijekom ovog teškog perioda te moli za privatnost", piše People.

"Tuga je nemjerljiva kad je u pitanju gubitak djeteta. Jamie je bio voljeni sin, suprug i otac. Njegovo će naslijeđe živjeti i dalje kroz njegovu djecu, umjetnost, filmove i predanu strast za očuvanje okoliša", kazala je zastupnica Berger.

Život obilježen bolešću

James Redford preminuo je u petak, od karcinoma žučnog kanala u dobi od 58 godina u svom domu u Kaliforniji, a njegova neutješna supruga Kyle na Twitteru je objavila galeriju zajedničkih fotografija sa suprugom kako bi se oprostila od njega. Time je i potvrdila vijest o smrti.

'Slomljeni smo. Proživio je divan život i ostavio trag, voljeli su ga mnogi. Kao njegova supruga punih 32 godine, najzahvalnija sam za dvoje predivne djece koje smo zajedno odgojili. Ne znam kako bismo preživjeli bez njih u posljednje dvije godine', napisala je Kyle.

James je izgubio bitku nakon dugogodišnje bolesti jetre, koja mu se prije dvije godine vratila. Karcinom je otkriven prošlog studenog dok je čekao na transplantaciju jetre.

image
Robert Redford sa sinom Jamesom i unukom Dylanom
FOTOGRAFIJE: STEPHEN LOVEKIN GETTY IMAGES FOR HBO

James je bio filmaš, a s bolestima se borio od djetinjstva, nakon što mu je dijagnosticirana rijetka autoimuna bolest jetre - primarni sklerozirajući kolangitis. Nakon što je transplantirana jetra 1993. osnovao je James Redford institut za svjesnost o transplantaciji, neprofitnu udrugu za osvještavanje i edukaciju ljudi o doniranju organa i tkiva.

Linker
15. travanj 2024 19:32