Getty Images
hit knjiga

U izbjeglištvu počeo driblati, a danas je na vrhu svijeta! Fascinantna Modrićeva priča i na 'otoku'

Autobiografiju "Moja igra" Luka Modrić je napisao u suradnji s novinarom i prijateljem Robertom Matteonijem. Priča je to koja prati njegov život od samih početaka, prvih driblanja i klubova. Odsad je mogu čitati i u Velikoj Britaniji, što je nogometaš najavio i na svom Instagramu.

Nogometaš Luka Modrić predstavio je na svom Instagramu svoju autobiografiju, ovog puta namijenjenu za britansko tržište. "Prvi put, ovo je moja priča, ispričana mojim riječima", napisao je nogometaš pored fotografije na kojoj ponosno pozira sa svojom knjigom u rukama. Luka je knjigu napravio u suradnji sa sportskim novinarom i prijateljem Robertom Matteonijem.

2018. osvojio je sve što se osvojiti može - i ušao u legendu

Knjiga "Moja igra" pokriva Lukinu životnu priču, od teškog djetinjstva obilježenog ratom do 2018. godine - kada je kao kapetan Vatrenih Hrvatsku poveo u finale Svjetskog nogometnog prvenstva. Nepotrebno je reći da je Modrić već ispisao povijest hrvatskog i svjetskog nogometa, a 2018. u svjetsku nogometnu legendu ušao je kao prvi i jedini igrač koji je iste godine osvojio četiri najveće svjetske individualne nagrade - Zlatnu loptu SP-a, FIFA-inu nagradu za najboljeg nogometaša sezone, nagradu UEFA-e za najboljeg igrača sezone i Ballon D'Or France Footballa.

Samozatajni nogometaš u knjizi daje uvid u dosad neobjavljene fotografije iz obiteljske arhive, a piše i o svom odnosu s igračima i trenerima koji su obilježili svjetski nogomet - imena su to poput Cristiana Ronalda, Josea Mourinha, Zlatka Dalića, Marija Mandžukića...

Driblati je počeo u izbjeglištvu, a danas je na vrhu svijeta

Predgovor ovog djela pisali su Zvonimir Boban i Sir Alex Ferguson, svjedočeći i sami koliki nogometni genij leži u nekad skromnom dječaku iz zadarskog zaleđa. Priča o dječaku koji je unatoč svemu uspio i postao uzor milijunima, oduševila je Hrvatsku, a sada osvaja i svijet - baš onako kako je i Luka to učinio.

Čitajte i:

Veliki uspjeh Luke Modriće: Čestitke stižu sa svih strana svijeta

Luka Modrić opet ima veliki razlog za slavlje: I fanovi se pridružili čestitkama

Luka Modrić i supruga Vanja proslavili desetu godišnjicu braka uz simpatičnu tortu

Prikupljeno više od milijun kuna! Bivša ministrica Dalić odrekla se nezamislivih uspomena - i nije jedina

Linker
24. travanj 2024 10:38