pravda je dostižna, ali - kratka

Vijest koja je šokirala svijet: Seksualni predator Bill Cosby pušten iz zatvora, supruga mu sve oprostila!

Nekad omiljena televizijska zvijezda, danas poznatiji kao seksualni predator na žalost mnogih odslužio je, čini se, svoju zatvorsku kaznu te od danas slobodan čovjek.

Kada je u rujnu 2018. godine svijet obišla vijest da je zlostavljač, nekad slavni glumac Bill Cosby osuđen je na tri do deset godina zatvora za seksualni napad, mnogi su našli zadovoljštinu u presudi. Međutim, malo tko je vjerovao da će u zatvoru provesti tek dvije godine. Naime, Vrhovni sud iz Pennsylvanije ukinuo je osuđujuću presudu za seksualno zlostavljanje, javlja NBC News te pišu da je pronađen sporazum s prethodnim tužiteljem koji sprečava optužbu u slučaju drogiranja i zlostavljanja bivše košarkašice Andree Constand.

Bill Cosby proglašen krivim

Omiljeni tata iz popularne serije Cosby Show odavno već nije omiljen među televizijskom publikom, a sada je dodatno šokirao svijet preranim izlaskom iz zatvora. Mnogi smatraju kako je njegovo dokazano zlostavljanje, drogiranje i silovanje Andree Constand u svojem domu 2004. godine zaslužilo puno veću kaznu od dvije od deset dosuđenih godina, no presuda je poništena ove srijede i Cosby može na slobodu. Zatvoru u Philadelphiji za njega je prošlo svršeno vrijeme, a ovog 83-godišnjaka sada čeka povratak kući.

image
Na sudu nije pokazivao emocije
FOTOGRAFIJE: MARK MAKELA AFP
image
2018.godine prilikom odlaska u zatvor
FOTOGRAFIJE: BRENDAN SMIALOWSKI AFP

Nakon što je sud potvrdio da je Cosby zlostavljao Andreu Constand, ponuđena je jamčevina no vrlo brzo je i odbijena. Nakon izricanja presude tada 81-godišnji optuženik nije pokazivao nikakve znakove grižnje savjesti niti bilo kakve emocije. Glumac je skinuo svoj sako, kravatu i sat te je nakon toga s lisicama na rukama izveden iz sudnice i odveden u zatvor. Vjerovalo se da će u zatvoru provesti najmanje tri godine nakon čega bi mogao tražiti uvjetnu kaznu i ostatak odslužiti izvan rešetaka. No, izvan rešetaka završio je puno prije.

"Ovo je ozbiljan zločin", izjavio je sudac koji je odbacio zahtjev obrane da Bill Cosby dobije kaznu kućnog pritvora naglasivši da je njegov zločin imao velik utjecaj na žrtvu Andreu Constand i na njezinu obitelj. Čak je 60 žena tijekom posljednjih desetljeća javno optužilo glumca za seksualno napastovanje, no samo je ova jedna optužba dovedena pred sud. Ostale su završene izvansudskom nagodbom.

image
FOTOGRAFIJE: BRENDAN SMIALOWSKI AFP

O njegovom dvostrukom životu pisao je i Mark Whitaker, autor biografije nazvane Cosby: His Life and Times. Ondje piše da je bio naprasite naravi, često partijao i imao ljubavnice. Svoje je vrijeme često provodio daleko od obitelji – supruge Camille i njihovo petero djece, s poznatim swingerima i Playboyevim zečicama u vili Hugha Hefnera.

Supruga Billa Cosbyja progovorila o teškim optužbama na njegov račun

Osim što je bio odsutan većinu vremena, Bill je to vrijeme provodio s brojnim ljubavnicama, a 1997. godine u javnost je dospjela priča o izvanbračnoj kćeri Autumn Jackson koja ga je ucjenjivala i tražila novac od njega jer je nije priznao, zbog čega je završila u zatvoru.

Unatoč svemu, supruga je i dalje ostala uz njega i oprostila mu sve afere.

Linker
05. travanj 2024 00:56