nekima nije ok

Zbog poljupca s kćerkicom, David Beckham je naljutio mnoge roditelje: ‘Ovo je potpuno neprihvatljivo‘

Iako su ga često prozivali baš zbog toga što Harper ljubi u usta, David je novom fotografijom ponovno podijelio mišljenje svojih pratitelja na društvenim mrežama. Objavio je fotografiju na kojoj ljubav iskazuje poljupcem u usta dok se supruga Victoria se topi od nježnosti...

Bivšeg nogometaša Davida Beckhama već nekoliko puta prozvali su zbog fotografija na kojima svoju 9-godišnju kćer Harper ljubi u usta, a iz istog se razloga prošle godine na tapeti našla i njegova supruga Victoria. Ona je objavila fotografiju gdje je ljubi u usta kao čestitku malenoj Harper za rođendan i potaknula brojne negativne komentare onih koji to smatraju neprimjerenim.

David je dodao kako su na takav način odgojeni Victoria i on te da u tome ne vidi ništa loše, no pratitelji su imali što reći na tu temu, a mnogima je taj izraz ljubavi čudan i neprimjeren. "Obožavam vašu obitelj, ali nikada neću u potpunosti razumjeti roditelje koji svoju djecu ljube u usta", stoji u jednom od komentara.

"Nemojte djecu ljubiti u usne", stoji u drugom. Dok je jednima takvo izražavanje emocija neprihvatljivo, bilo je i onih kojima je to sasvim normalna stvar.

"Hvala vam što ste pokazali da je ovakav poljubac između oca i kćeri znak čiste ljubavi...", napisao je jedan tata...

U obitelji Beckham je to najnormalnija gesta ljubavi, a Victoria je kraj fotografije stavila. "Najbolji tata".

image
Obitelj sa svojom mezimicom Harper
BACKGRID/BACKGRID UK/BACKGRID/PROFIMEDIA

Sudeći po mišljenju Rome Khetarpal, osnivačice "Tools of Growth", udruge kojom pomaže roditeljima u odgoju djece, sve ovisi o odgoju kroz koji su ljudi prošli. Ona smatra da će nam takvo izražavanje ljubavi biti normalno ako smo odrastali u takvoj obitelji i sredini, ali za nekoga tko nije, to može biti neobično i, naposljetku, neprihvatljivo. Ipak, naglašava ona, roditelji trebaju pripaziti je li takav poljubac primjeren s obzirom na dob djece i žele li djeca takav način iskazivanja privrženosti.

"Iako roditelji u najvećem broju slučajeva u tom poljupcu ne vide ništa seksualno, ljubljenje djeteta u usta može narušiti njegov osjećaj granica osobne intime. Dijete može pokušati ljubiti u usta drugu djecu ili odrasle osobe prema kojima osjeti ljubav i naklonost, kao što su učitelji i odgajatelji", kazala nam je na tu temu prije tri godine magistra psihologije Mia Roje s Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba.

Linker
24. travanj 2024 12:26