Ne želi to više

Zvijezda serije ‘Kruna‘ govori o najgorem iskustvu sa snimanja: ‘Osjećala sam se iskorišteno i molila da čim prije završi‘

Britanska glumica već je u nekoliko filmova i serija snimila scene seksa, a taman kada je mislila da je to sad iza nje, dobila je ulogu Margaret Campbell, vojvotkinje od Argylla, žene koja je supruga navodno prevarila s čak 88 muškaraca.

Glumačka zvijezda Britanka Claire Foy najpoznatija je po ulozi u dvije sezone serije "Kruna", gdje je utjelovila kraljicu Elizabetu II. u mladim danima, a sada je snimila i mini-seriju "A Very British Scandal" za koju se smatra da će biti jedna od najintrigantnijih serija ikad. Kada smo saznali kako je riječ o istinitim događajima, priča nas je još više privukla. Radnja prati sudbinu vojvode i vojvotkinje od Argylla tijekom 1960-ih, čija je brakorazvodna parnica punila novinske stupce zbog međusobnih optužbi za nevjeru i uključivala je eksplicitne fotografije, pljačku, lažiranje, podmićivanje...

U seriji je puno eksplicitnih scena, na koje se Foy osvrnula gostujući u emisiji BBC Radija 4, gdje je rekla kako joj je to bilo iznimno neugodno snimati.

image

Claire Foy i Paul Bettany na snimanju mini serije

PERRY SMYLIE/MIRRORPIX/PROFIMEDIA

Čitajte i: Zaboravite Pedeset nijansi sive: Priča o 'prljavoj vojvotkinji' koja je prevarila muža sa 88 muškaraca je nenadmašiva

"To je stvarno teško jer se kao žena osjećate iskorišteno i morate glumiti lažni seks na ekranu. Jednostavno se osjećate iskorišteno. Scene seksa su najmračnija stvar koju morate učiniti kao glumica. Osjećate se izloženo. Svatko može pokušati pomoći da se ne osjećaš tako, ali to je, nažalost, stvarnost. No, ja sam snažno zagovarala stav da ta scena mora biti u seriji, ali da mora biti napravljena na ženski način. Nisam željela da to bude ona vrsta groznog seksualnog iskustva kakvo često viđate na velikom platnu", rekla je zvijezda serije "Kruna".

Foy je također snimala eksplicitne scene glumeći Erin Matthews u drami "Obećanje" iz 2011. godine, ženu engleskoga kralja Henrika VIII. Anne Boleyn u "Wolf Hall" iz 2015., Zoru u filmu "Wreckers" iz 2011. godine i Charlotte u TV emisiji "White Heat" iz 2012. godine. U "Kruni" je takve scene izbjegla.

image

Claire Foy kao 'prljava vojvotkinja'

BBC/AMAZON PRIME VIDEO

U intervjuu za The Sun 2018. godine, govorila je kako se nada da više to nikad neće morati raditi.

"Da bar više nikad ne moram glumiti scene seksa, to bi bila najbolja stvar na svijetu, jer nitko pri zdravoj pameti ne bi uživao u tome. Zabrinuti ste što ekipa na setu misli, je li im neugodno, je li vama neugodno. Samo razmišljaš: 'Bože, daj da se ovo završi!", rekla je Claire.

Lik kojeg tumači, Margaret Campbell, vojvotkinju od Argylla, njezin je suprug, 11. vojvoda od Argylla, u javnosti prozvao nimfomankom. Vojvoda je tvrdio da se Margaret tijekom njihova braka spetljala sa 88 ljubavnika, među kojima su bili ministri iz kabineta, holivudske zvijezde i članovi kraljevske obitelji.

U intervjuu za Woman's Hour, voditeljevu konstataciju kako je vojvotkinja bila prva žena koju su "masovni mediji" figurativno razapeli nazivajući je "droljom", Foy je rekla kako joj je taj izraz omražen i da ga ne želi koristiti u kontekstu s bilo kojom ženom.

image

Serija s prikazivanjem kreće 26. prosinca.

BBC/AMAZON PRIME VIDEO

Mini serija od tri epizode s emitiranjem započinje 26. prosinca na BBC One, a moći će se pogledati i kao boxset na BBC iPlayeru. Iduće godine serija stiže na Amazon Prime Video.

Linker
14. travanj 2024 17:47