Iz prve ruke!

Ne možete se natjerati na zdravu prehranu i tjelovježbu? Nema veze, za isklesano tijelo postoji rješenje!

Do ljetnog razotkrivanja ostala su samo tri mjeseca, no to je dovoljno da se pomoću Coolsculptinga nepovratno riješite četvrtine svojih masnih naslaga, kaže liječnica Irena Pirkl Lončar.

Dvije trudnoće, manjak ambicije za vježbu i nepravilna prehrana ostavili su traga na tijelu 35-godišnje pra­vnice Sonje Švajhler, suosnivačice bloga Super­mame. Nakon što je rodila sinove Luku i Šimuna Petra ostalo joj je desetak kilograma viška, dobrim dijelom koncentriranih oko trbuha, no pronašla je način kako to riješiti.

"Bilo mi je važno da odabrani zahvat nema rezova, da ne ostavlja ožiljke te da poslije nije potreban oporavak. Stoga sam se odlučila za CoolSculpting, tretman koji djeluje na principu kriolipolize, odnosno zamrzavanja sala", govori Sonja.

image

U poliklinici Kvaternik najtraženiji su zahvati na trbuhu, bokovima i podbratku.

BILJANA BLIVAJS/CROPIX

Masne stanice ne podnose hladnoću pa kad se smrznu, one umiru i eliminiraju se kroz prirodne procese u tijelu, izlučujući se kroz limfu i mokraću. Proces se događa postupno i kroz period od tri mjeseca može se nepovratno izgubiti do 25 posto masnoća u tretiranom području, a dalje ovisi o osobi i količini masnih stanica.

"Tijekom postupka na tretiranom području može se osjetiti zatezanje, blago štipanje, intenzivna hladnoća, trnci, peckanje, bol i grčevi. Obično nakon pet minuta, kako se taj dio tijela hladi, nestaju sve ove potencijalne pojave. Nakon tretmana može se javiti privremeno crvenilo, oticanje, modrice, zatezanje i peckanje, ali to traje samo nekoliko dana. Tretman ne ostavlja ožiljke, rane ili bilo kakve druge tragove, siguran je, neinvazivan i garantira dugoročne rezultate", objašnjava liječnica Irena Pirkl Lončar iz Poliklinike Kvaternik.

image

'Tretman ne ostavlja ožiljke, rane ili bilo kakve druge tragove, siguran je, neinvazivan i garantira dugoročne rezultate', objašnjava liječnica Irena Pirkl Lončar.

Poliklinika Kvaternik

Tretman preporučuje svim ženama i muškarcima koji su blizu idealne tjelesne težine, ali se ni uz zdravu prehranu i redovito vježbanje ne uspijevaju riješiti tvrdokornih masnih naslaga na pojedinim dijelovima tijela.

Ova znanstveno dokazana metoda primjenjuje se na devet područja - što je odobrila Američka agencija za hranu i lijekove - a to su trbuh, bokovi, gornji dio leđa, prsa, unutarnji i vanjski dio bedara, natkoljenice te masne naslage ispod stražnjice i podbratka.

image

Masne stanice ne podnose hladnoću pa kad se smrznu, one umiru i eliminiraju se kroz prirodne procese u tijelu, izlučujući se kroz limfu i mokraću.

BILJANA BLIVAJS/CROPIX

"Kod nas u poliklinici najviše se traži eliminacija sala s trbuha, bokova i podbratka. Coolsculpting je jednako učinkovit kod žena i muškaraca, traje oko 35 minuta i može se, doslovno, napraviti u pauzi za ručak jer se klijenti poslije bez ikakvog problema vraćaju svojim obvezama. Koliko je tretmana potrebno obaviti određujemo prema stanju i građi tijela te rezultatima koje klijent želi postići. Važno je reći da ovo nije tretman mršavljenja, nego eliminacije tvrdokornih naslaga masnoće. Obavezno je prije zahvata obaviti konzultacije s liječnikom, upozoriti ga na eventualne zdravstvene tegobe", objašnjava dr. Pirkl Lončar.

image

Proces se događa postupno i kroz period od tri mjeseca može se nepovratno izgubiti do 25 posto masnoća u tretiranom području.

Poliklinika Kvaternik

Slučaj nekadašnjeg supermodela Linde Evangeliste, koja tvrdi da joj je taj zahvat deformirao tijelo jer je, umjesto da ih smanji, još povećao masne stanice, bacio je sjenu sumnje na CoolSculpting. No, dr. Pirkl Lončar tumači da je tu vjerojatno bila riječ o rijetkoj nuspojavi, koja se javlja u 0,01% do 0,1% posto ljudi. A ako se to dogodi, kaže, to područje se može korigirati - liposukcijom, o trošku proizvođača uređaja.

"Kod Linde Evangeliste dogodilo se ono što je i opisano prilikom registracije CoolSculpting metode i na što sve naše klijente upozorimo prije tretmana. Riječ je o paradoksalnoj hiperplaziji, vidljivom povećanju masnog tkiva na tretiranom području, koje se može razviti do pet mjeseci nakon tretmana. Dosad je u svijetu napravljeno više od 11 milijuna uspješnih Coolsculptinga, a u Hrvatskoj, u kojoj je u primjeni već četiri godine, nije zabilježen nijedan slučaj paradoksalne hiperplazije", zaključuje Pirkl.

Sponzorirani sadržaj nastao u suradnji s CoolSculpting Adria

Linker
19. travanj 2024 23:21