Spektakularan nastavak

‘Južni vetar 2: Ubrzanje‘ uskoro u kinima: Još brži i još nabrijaniji likovi iz podzemlja koje obožavamo

Film je svjetsku premijeru imao ovog ljeta u sklopu Pula film festivala, a u kinodvorane diljem regije stiže u studenom ove godine.

Stiže nam drugi dio regionalne franšize Južni vetar koji je oduševio regiju. U hrvatska kina "Južni vetar 2: Ubrzanje" stiže 11. studenog, a u glavnoj ulozi opet je Miloš Biković. Prvi dio filma "Južni Vetar", izašao je 2018. kada je instant postao najgledaniji film na Balkanu u prethodne dvije dekade.

Nakon prvog dijela filma uslijedila je serija, u koja je nastavila pratiti put na vrh kriminalne ljestvice Petra Maraša, kojeg glumi Miloš Biković. U filmu i prikazanim epizodama Maraš od sitnog kriminalca koji krade automobile postaje vođa beogradskog podzemlja, a pomoć mu daje Car, njegova očinska figura, kojeg glumi legendarni Miki Manojlović.

U drugom nastavku filma radnja ide u smjeru legalizacije poslova, Maraš u želji da proširi i ozakoni posao, nezakonito stečeni novac ulaže u legalne poslove i započinje suradnju s državom. Tražeći povoljnu priliku, sa svojim vjernim Baćom odlazi u istočnu Srbiju. Tamo saznaje vijesti zbog kojih će biti prisiljen promijeniti planove i vratiti se na ulicu.

Čitajte i: Zavodnici Miloš Biković i Miodrag Radonjić stigli u Pulu na svjetsku premijeru filma Južni vetar 2: Ubrzanje

Život na kocki, igranje po pravilima međunarodnih narko-kartela i brojne spektakularne akcijske scene - to su samo neki detalji onoga što gledatelje čeka u Ubrzanju.

Glavna razlika u odnosu na ono što su gledatelji mogli vidjeti u Južnom vetru do sada je što su ulice Beograda zamijenili autoputovi Srbije, sela, šumarci, a neki dijelovi snimani su i u Bugarskoj. No bez obzira na ruralnu pozadinu, ono što redatelj Miloš Avramović i ostatak glumačke ekipe - obećavaju je još više akcije i uzbuđenja nego što su do sada pokazali.

A zvjezdanu glumačku ekipu predvode Miloš Biković, Miodrag Radonjić, Jovana Stojiljković, Goran Navojec, Bogdan Diklić, Aleksandar Berček i Luka Gabrić.

Čitajte i: Kastav kao kulisa: Na snimanju filma ‘Južni vetar 2‘ glumačka zvijezda doživjela nezgodu

Zanimljivo je da su scene malih gradova, šuma i sela osim u Srbiji snimane i u Hrvatskoj, u listopadu prošle godine gradić Kastav pored Rijeke poslužio je kao kulisa za "Južni vetar: Ubrzanje".

Pogledajte video

Film se počeo snimati u drugoj polovici kolovoza 2020., kako su prenijeli srpski mediji, nakon snimanja u istočnoj Srbiji, ekipa se preselila u Beograd, da bi zatim došli na Kvarner, točnije u Kastav. "Popularni glumac Miloš Biković doživio je nezgodu tijekom snimanja kada je pao s motora, srećom bez posljedica!", objavili su iz produkcije filma uoči snimanja u Hrvatskoj. No sve je srećom prošlo bez većih posljedica, a godinu dana nakon snimanja film dolazi u kina.

Linker
19. travanj 2024 16:25