Dugo glazbeno ljeto

Donosimo veliki vodič ljetnih festivala: Evo gdje ćete slušati glazbu i plesati do jutra

Od svibnja do rujna čeka nas period bogat glazbenim festivalima, napravili smo vodič za lakše snalaženje.

Nakon duge dvije godine ljubitelji glazbe i festivala došli su na svoje, u punom smislu riječi. Popuštanjem pandemije i svime što ide s time veliki glazbeni festivali s poznatim imenima izvođača vratili su nam se u velikom stilu. Pred nama je dugo i toplo ljeto ispunjeno glazbenim događanjima, a mi vam donosimo pregled glazbenih festivala u našoj zemlji, od kojih su neki počeli već ovog vikenda. Svatko među njima može pronaći glazbeni lineup ili različitu lokaciju prema svojim preferencijama. Bilo da želite guštati u koncertima na festivalskoj pozornici usred grada i urbane sredine, na kopnu, obali ili u šumi - slijedi nam uzbudljiv period.

Sea Star - 27. i 28. svibnja u Umagu

Najatraktivniji glazbenici na Sea Star festivalu 2022. su KALUSH Orchestra, pobjednici Eurosonga kao i najveća regionalna zvijezda tog međunarodnog natjecanja - Konstrakta. Uz njih dvoje fantastičan line up u laguni Stella Maris 27. i 28. svibnja činit će jedna od najtraženijih hip hop zvijezda današnjice Iggy Azalea, techno kraljica Amelie Lens, najpoznatiji bend regije Dubioza Kolektiv, platinasti hitmakeri Meduza i Topic, te Konstrakta, Senidah, Buč Kesidi, Umek, Adiel, Insolate, Tijana T, Vojko V, z++, Grše, Bore Balboa i mnogi drugi.

image

Sea Star Festival

PRESS

LMF, 3.-5. lipnja, Zagreb

Tri dana na Jarunskom jezeru u Zagrebu posjetitelji LMF festivala mogu uživati u selekciji nekih od najboljih imena iz svijeta elektroničke glazbe. Kao glavne headlinere organizatori su najavili: Claptone, Gorgon City, Nora En Pure, Martin Ikin, Sam Divine, Aldo Morro, Damir Ludvig, El Maar, Kraundler, Kosta Radman, Mladen Tomic, Neroa, Vedran Car i Wekingz.

Indirekt 10. - 12. lipnja, Savudrija

Festivalska je bajka koja se održava od 10. do 12. lipnja u kampu Veli Jože, tik uz more i samo par minuta vožnje od Umaga, tik uz najstariji svjetionik u Hrvatskoj. Ove godine na festivalu nastupaju jake glazbene snage iz cijele regije, organizatori su najavili da će se posjetitelji družiti i slušati sljedeće izvođače: Urban&4, ABOP, The Black Room, Barbara Munjas, Kris, Porto Morto, nemanja, Stray Dogg, ROLO i Regen, Baden Baden, The Siids i Fallen Down Moon.

image

Indirekt Festival

PRESS

Zidove Umaga oslikavat će umjetnici Petra Divković, Nikola Grabovac i Nikolina Žabčić. Za književni program pobrinuo se Vigor Vukotić koji u Istru donosi Književnu tribinu Učitavanje.

In Music 20. - 23. lipnja, Zagreb

Nakon dvije godine odgađanja zbog pandemije, organizatori najavljuju da će svi posjetitelji moći uživati u najavljenim headlinerima i brojnim nastupima nezavisnih izvođača na dobro poznatoj lokaciji na Jarunskom jezeru. Zagrepčani i njihovi gosti ovog će lipnja slušati: The Killers, Nick Cave & The Bad Seeds, Deftones, Kasabian, IDLES, Royal Blood, Róisín Murphy, White Lies, Fontaines D.C., RIVAL SONS, Gogol Bordello, Sleaford Mods, The Comet is Coming, Amadou & Mariam, Tamikrest, Hinds, Dry Cleaning, SNAPPED ANKLES, Afrodelic, a/lpaca, MORDÁI i mnogi drugi.

image

In Music Festival

PRESS

A od domaćih i regionalnih izvođača na In Musicu nastupaju: The Splitters, Šiza, Panda Rhei, Šarena Pojava, Neon Iglu, Tidal Pull, Miriiam, Billie Joan, Malady Lane, Neon Wife, Tús Nua, The Black Room, Clone Age, Daliborovo Granje, Pomelo Chess Society, JeVeux, Rebel Star, Paul The Walrus, shishi, MARIETTAmusique, Zimbru, Bee Bee Sea, NOCKTERN, Slow Cured, Freaktion, Dystopia i Gradske Bitange, kao i mnogi drugi.

Let’s Rock Festival, 24. i 25. lipnja, Šibenik

Na tri pozornice tvrđave sv. Mihovila, treću godinu za redom, nastupaju: Hram, BluVinil, Bad Daughter, Rolo, Fantom, Fire in Cairo, freekind., Irena Žilić, Luul, Miriiam, Trokut, Diskodelija, Đutko i plodovi zemlje, KOIKOI, LELEE, Marinada, Porto Morto, Pseća plaža, Srklet i Willow Avenue! Svi oni mijenjat će se na tri bine, PARKing stageu, pozornici ispod tribina i glavnoj ljetnoj pozornici ispred kojih će se ove godine vjerujemo plesati u najvećem broju do sada budući da se prethodne dvije godine Let‘s Rock održavao pod ograničavajućim epidemiološkim mjerama.

Fresh Island, 25.-29. lipnja, Zrće

Fresh Island Festival pokrenut je 2012. i odmah je dopro do srca brojnih ljubitelja muzike diljem Europe, a nakon cijelog desetljeća i dalje je mnogima festival na kojeg se svakog ljeta mora doći. Raskošan ljetni festival s pripadajućim partijima zagrijavanja i afterpartijima, najavio je brojna imena: Shenseea, Skillibeng, Tion Wayne, DJ Maphorisa, Uncle Waffles, DJ Semtex, samo su najpoznatiji među njima.

Bear Stone 1. i 2. srpnja, Primišlje, Slunj

Pod nazivom #YearZeroEdition ovogodišnje festivalsko izdanje je ograničenog kapaciteta i bit će besplatno za posjetitelje! U digitalni optjecaj je pušteno samo 1000 ulaznica, koje su potpuno besplatne (i razgrabljene). Tko se snađe za nabavku istih u idiličnom šumskom okruženju uživat će u najboljim bendovima koji spadaju pod žanr psihodelične rock glazbe.

Organizatori obećavaju dva dana psihodeličnog, stoner, desert, fuzz, teškog rocka, elektroničke i eksperimentalne glazbe uz prateći glazbeni program, DJ-eve i Jam stage. Festival će ugostiti 12 bendova! Potvrđeni headlineri i co-headlineri su Mars Red Sky (FR), Black Rainbows (IT), Acid Mammoth (GR) i Mother Vulture (UK). Uz njih još nastupaju jaka domaća imena She Loves Pablo, Stonebride, Daliborovo Granje, Jastreb, Achachak, Wizzard of Stone Mountain, Srises i Pomelo Chess Society.

Hoomstock, 1.-2. srpnja, Hum na Sutli

Jedini hrvatski festival koji se čuje i u Sloveniji! Ove godine na njemu nastupaju: ABOP, Brkovi, HRAM, Krankšvester i Miriiam.

Hideout festival, 3.-7. srpnja, Zrće

Pet dana partija, obilježit će 12. izdanje ovog poznatog festivala elektroničke glazbe, prepoznatog i u Europi. Neki od izvođača najavljeni za 2022. su: Adelphi Music Factory, Denis Sulta, Mall Grab/Jordon Alexander i Maya Jane Coles.

Ši gitarijada, 8. i 9. srpnja, Martinska Šibenik

Za razliku od prvog izdanja 2020. godine kada se dogodila jedna večer s bendovima, druga ŠI gitarijada trajat će 2 dana: prvog dana, u petak, 8. srpnja s bendovima, a drugog dana, u subotu, 9. srpnja, s live actovima i DJima koji će pokriti različite elektroničke stilove. Ulaz ne festival je besplatan.

Ultra, 8.-10. srpnja, Split

Jedan od najpoznatijih festivala elektroničke glazbe na svijetu, svoje europsko izdanje održava u Splitu. Nakon pandemijske pauze Ultra se u Dioklecijanov grad vraća u punom sjaju. Neki od najavljenih DJ-a su: Tiesto, Afrojack, Amelie Lens, Armin Van Buren, Nina Kravitz i brojni drugi.

Senses 11.-14. srpnja, Zrće

Organizatori poznatog festivala na Pagu obećavaju zabavu tijekom dana i noći, a posjetitelji će moći plesati uz najavljena imena: Adina Butar, Chris Bekker, Cosmic Gate, Estiva, Ferry Corsten, Kyau & Albert, Markus Schulz i mnogi drugi.

Love International, 13.-19. srpnja, Tisno

Peto izdanje festivala vraća se nakon dvije godine pauze, vraća se u The Garden Resort u Tisnom. Organizatori su najavili brojna imena.

Seasplash Festival 14.-17. srpnja, Martinska Šibenik

Seasplash festival slavi velikih 20. godina od 14. do 17 srpnja na Martinskoj preko puta Šibenika. Kao headlineri najavljeni su: kultna UK reggae ikona Macka B & The Roots Ragga Band, najpoznatiji francuski soundsystem OBF feat. Sir Wilson te prošlogodišnji dužnici sjajni Reggae Roast feat. Natty Campbell. Uz njih nastupaju i brojna druga imena.

image

Seasplash Festival

PRESS

Večeri dalmatinskog galeba by Slurp! 22. i 23. srpnja, Martinska Šibenik

Ove godine pokreće se preslatki mali festival - Večeri Dalmatinskog galeba - na lokaciji Martinske u Šibeniku. Na ovom događanju pokušat će se nostalgično oživjeti atmosfera ‘terase hotela Solaris ili Olympia iz ’78.’, uz glazbene podloge Bossa Nove, Italo Disca, starog soula & funka, poznatih melodija sa San Rema,…, te ispijanje Amara, Aperol Spritza, Negronija, i ostalih ljetnih, osvježavajućih napitaka…

image

Večeri dalmatinskog galeba

PRESS

Fusion World Music Festivala, 22. i 23. srpnja, Split

Cijeli Split će tih dana, 22. i 23. srpnja, biti u znaku Fusion World Music Festivala na koji stižu najveća glazbena imena, a dočekat će ih samo najbolje od svjetske produkcije. Toliko hrvatskih i regionalnih zvijezda takvoga kalibra, na takvoj pozornici i uz takvu produkciju još nikad nitko nije okupio, pa ni vidio. Neki od izvođača na prvom izdanju Fusion festivala su Gibonni, Sara Jo, Saša Matić, Hurricane, Željko Samardžić i drugi.

Kanal fest, 29. i 30. srpnja, Martinska Šibenik

Na četvrtom izdanju Kanal Festa 10 bendova kroz dva dana. Drugoga dana festivala i ove godine organiziramo skate session u suradnji s Udrugom mladih Bokon iz Vodica.

Outlook Origins 28. 7.- 2. 8., Tisno i Pirovac

Outlook festival nastavlja s promijenjenim nazivom i konceptom – Outlook Origins. Novo ime obećava povratak izvornim korijenima i temeljima kojima je izgrađeno ovo najveće svjetsko slavlje sound system kulture. I ove godine festival se održava u Tisnom, u predivnoj uvali The Garden Resorta. Festivalski program je zaključen i brižno odabran kako bi naglasio svoje temelje - dubstep, reggae, drum‘n‘bass, jungle i grime.

image

Outlook Festival

PRESS

Monteparadiso, 2.- 6. kolovoza, Pula

Velika 30. obljetnica ovog alternativnog hardcore punk festivala održat će se ovog ljeta u pulskom Rojcu.

Membrain Festival, 4. - 7. kolovoza, Martinska Šibenik

Festival doživljava svoje sedmo izdanje i najavljuje bogat program. Festival je najpoznatiji po svojim srdačnim vibracijama koje njeguju underground bass kulturu i okuplja svjetski poznate izvođače sa scene zajedno s novim talentiranim umjetnicima iz cijelog svijeta, a sve u savršenom okruženju rta Martinska, nasuprot Šibenika. Doživi autentičnu dalmatinsku spizu, pleši sa svojim najdražim artistima i upijaj sunce na Membrainu.

image

Membrain Festival

PRESS

MoDem, 8.-14. kolovoza, Donje Primršlje, Slunj

MoDem Festival Momento Demento, tradicionalno se održava u prirodi u okolici Slunja. Puni lineup na sva ti stagea, pronađite na njihovim stranicama.

Blast Fest, 12.-14. kolovoza, Martinska Šibenik

U kolovozu ove godine zajedno smo na petom izdanju Blasta, slavimo pola desetljeća i ples bez ograničenja.

Blast fest smišljen je na način da djeluje kao platforma koja promovira domaću scenu i umjetnike te koja će naš đir približiti drugima i potaknuti vas na ples dušom i srce.

image

Blast Fest

PRESS

Sonus 21.-26. kolovoz, Zrće

Samo neki od brojnih izvođača najavljenih na ovom festivalu su: Adriatique, Âme, Amelie Lens, Desiree, Dixon, Luigi Madonna, Maceo Plex, Sven Väth, The Martinez Brothers.

Dekmantel Selectors, 25.-29. kolovoz, Tisno

Festival garantira programe tijekom dana i noći, kako u prostoru The Garden Resorta, tako i na brodovima. Neka od najavljenih imena su: Genyten, Giaderza, GiGi FM, Hunee, I-F, Identified Patient & Gamma Intel, Ineffekt, Interstellar Funk, ISAbella, Jane Fitz, Jasmín.

Dimensions Festival, 1. do 6. rujna Tisno i Pirovac

Cijenjeni festival ove godine doivjet će svoje 10 izdanje, u intimnoj atmosferi The Garden Resorta posjetitelji će osim partija u Tisnom imati i organizirane afterpartije u pirovačkom klubu Barbarellas. Program i cijelu ponudu potražite na službenim stranicama.

Goulash Disko 14.-18. rujna, Komiža

Intiman festival na idiličnom Visu održava se sredinom rujna, a organizatori posjetiteljima najavljuju umjetnike koje se može staviti pod nazivnik - globalnog undergrounda: Tropical grooves, Organica, Gypsy Punk, African Disco, Downtempo, Tribal Techno, Latintronics, Oriental House.

Linker
15. travanj 2024 16:50