Vodič

Velika glazbena imena nam se vraćaju: Pred nama je jesen puna koncertnih spektakala!

Nakon gotovo dvije godine koncertne tišine, nastupa samo na otvorenom i pred malim brojem publike, vratili su nam se veliki koncerti u dvoranama i arenama, izdvojili smo neke najzanimljivije od ove jeseni.

Jesen nam osim novih obaveza donosi i mnogo zabave. U mjesecima pred nama u Hrvatskoj i susjedstvu najavljeni su neki veliki koncertni spektakli, a mi smo izdvojili neke koje bi bilo šteta propustiti. Bez obzira na glazbeni ukus i preferencije vrlo je vjerojatno da ćete ove jeseni naći barem nekoliko velikih glazbenih događanja baš za sebe.

Manu Chao, 16.9.2022. Kranj, Slovenija

U susjednoj Sloveniji poznati španjolsko - francuski glazbenik Manu Chao održava koncert u Letnom gledališču Khislstein u Kranju. Posebno je zanimljivo što je najavljena akustična verzija koncerta. Početak je najavljen u 20 sati.

image

2CELLOS u Zagrebačkoj Areni

PRESS

2CELLOS, 19.9.2022., Arena Zagreb

Duet Luka Šulić i Stjepan Hauser najavljuju svoj posljednji nastup u Zagrebu u sklopu svjetske turneje i objavljuju kako je 2022. posljednja godina u kojoj nastupaju kao 2Cellos!

image

Kruder & Dofmeister na Zagrebačkom Velesajmu

PRESS

Kruder & Dorfmeister, 1.10. 2022., Zagrebački Velesajam

Kultni bečki dvojac dolazi predstaviti svoj posljednji album "1995", nastao objavom pronađenih snimaka iz te godine. Nastup i ovaj put prati dojmljivi vizualni koncept. Kraljevi downtempa nastupit će 1. listopada u Zagrebu, u 9. paviljonu Zagrebačkog velesajma, u organizaciji Collage.

image

Saša Matić rasprodao je 2 koncerta u zagrebačkoj Areni

PRESS

Saša Matić, 21. i 22.10.2022., Arena Zagreb

Saša Matić ponovno nastupa u Areni Zagreb. Za svoju zagrebačku publiku 21. i 22. listopada 2022. godine izvest će dva samostalna koncerta i na najoriginalniji način proslaviti 20 godina karijere. Saša i organizatori obećavaju najveću glazbenu priču - extra koncert godine.

image

The Cure u Areni Zagreb

PRESS

The Cure, 27.10.2022., Arena Zagreb

Giganti alternativne rock scene - The Cure 27. listopada 2022. u Areni Zagreb održat će svoj prvi samostalni koncert u Hrvatskoj! Ogromna baza domaćih obožavatelja ovog kultnog benda koji ne posustaje ni u nastupima, ni u izdavaštvu, iako su prošle 42 godine od njihovog osnutka, napokon će doći na svoje i vidjeti dugoočekivani samostalni nastup The Curea. Zagrebački koncert dio je upravo najavljene europske turneje The Cure Tour 22 na kojoj će The Cure održati 44 koncerta u 22 zemlje, a sve kao najava novog albuma koji će donijeti novih 67 minuta The Cure zvuka.

image

Macy Gray u Tvornici kulture

PRESS

Macy Gray, 29.10.2022., Tvornica kulture

Soul kraljica Macy Gray dolazi s bendom The California Jet Club u zagrebačku Tvornicu kulture povodom objave novog albuma "The Reset" koju prati velika turneja i to u subotu 29. listopada 2022.

image

Sting u Zagrebačkoj Areni

PRESS

Sting, 31.10.2022. Arena Zagreb

Nedavno odgođeni Stingov koncert održat će se 31. listopada 2022. u Areni Zagreb. Podsjetimo, Sting je trebao nastupiti u zagrebačkoj Areni 21. ožujka, u sklopu svoje hvaljene turneje My Songs, na kojoj izvodi svoje najomiljenije pjesme, napisane tijekom slavne karijere ovog 17-ostrukog dobitnika nagrade Grammy, kako s grupom The Police, tako i kao solo izvođač.

image

Massimo u Areni

PRESS

Massimo, 5.11.2022., Arena Zagreb

Massimo najavljuje koncert karijere - 5. studenog 2022. jedan od ponajboljih glasova regije stiže u Arenu Zagreb! Nakon brojnih hitova koji su njegovu glazbu približili svim generacijama, Massimo se odlučio na veliki korak, okupio je vrhunsku ekipu i priprema glazbenu poslasticu koju ne smijete propustiti. U zagrebačkoj Areni uz prijatelje, goste, svoj vrhunski bend, produkciju na svjetskoj razini održat će 5. studenog krunski koncert.

image

Placido Domingo u Lisinskom

PRESS

Placido Domingo, 12.11. 2022, KD Vatroslav Lisinski

U koncertnoj dvorani osobno doživjeti Plácida Dominga, jednoga od najvećih glazbenih umjetnika današnjice i povijesti glazbe uopće, znači ne samo biti sudionikom povijesnoga događaja nego i imati povlasticu biti dijelom glazbenoga spektakla za pamćenje! Placido Domingo dirigira Verdija, u suradnji sa Simfonijskim orkestrom i zborom Hrvatske Radiotelevizije.

image

Andre Rieu u Areni Zagreb

PRESS

Andre Rieu, 25.11.2022., Arena Zagreb

Četiri godine od izuzetno uspješnog nastupa, megapopularni dirigent i virtuoz na violini i njegov Johann Strauss Orchestra najavili su povratak u zagrebačku Arenu.

image

Bryan Adams u Ljubljani

PRESS

Bryan Adams, 4.12. 2022., Dvorana Stožice Ljubljana, Slovenija

Legendarni kanadski glazbenik Bryan Adams vraća se u Sloveniju, početkom prosinca nastupa u Dvorani Stožice u Ljubljani. Bryan Adams jedan je od najprepoznatljivijih i najpoznatijih glazbenika, autor brojnih popularnih rock hitova, dobitnik brojnih glazbenih nagrada te je u svojoj karijeri prodao više od 65 milijuna ploča.

Linker
18. travanj 2024 10:41