Kad vrat postane tužibaba

Revolucionarni proizvod: Domaća glumica u samo sat vremena doživjela potpunu preobrazbu kože vrata i dekoltea

Marijana Mikulić doznala je što je Tech Neck, koji se danas primjećuje već na mladim ženama, te zašto je na pragu četrdesete bilo pametno krenuti s ciljanom njegom tog područja.

Toliko vremena, novca i živaca trošimo da bismo izgledale ljepše, mlađe i privlačnije. Za lice smo učinile sve što smo mogle, a onda je i vrat iznenada počeo mijenjati izgled! Znači li to da je sve bilo uzaludno, da smo sada stvarno stare? Ni govora, stvar je u tome da vrat i dekolte posljednjih godina imaju novog neprijatelja, koji u sve ranijoj dobi počinje uzimati danak.

Nekad smo neugodne znakove prolaznosti vremena na vratu počeli primjećivati tek nakon pedesete, a danas ih vidimo već i na mladim ženama - posljedica je to neprirodnog položaja u kojem, sjedeći za kompjutorom i zureći u svoje pametne mobitele, provodimo sate i sate...

image
Masaža uređajem Pure Lift Pro pojačava učinak preparata. Radi na principu mikrostruja, koje u jednom programu potiču bolju apsorpciju aktivnih sastojaka, a u drugom - obavljaju mišićnu stimulaciju. Pritom dolazi do blage kontrakcije mišića, tako da djeluje poput fitnessa za vrat.
NEJA MARKIČEVIĆ/CROPIX

Koža se zbog toga gužva, dobiva horizontalne bore i gubi na elastičnosti, a ta pojava čak je dobila svoj službeni naziv - Tech Neck, oblik vrata koji je posljedica pretjeranog korištenja tehnologije!

- I ja previše vremena provodim u tom položaju, no i godine su tu... - govori, možda odviše samokritično, glumica Marijana Mikulić koja je na pragu četrdesete shvatila da se taj dio tijela, zajedno s dekolteom, nekako zanemaruje u njezi. Svoje osjetljivo lice predano njeguje, “potegne” ona pritom kremu i prema dolje, ali da bi sačuvala napetost kože vrata ipak je potreban korak više.

Inovacija koja radi razliku

Nema mnogo proizvođača kozmetike koji posebnu pažnju posvećuju upravo tom dijelu tijela - i na tržištu je vrlo malo takvih specijaliziranih proizvoda. Stoga se novi serum američkog brenda Dermalogica - Neck Fit Contour Serum - koji Marijana koristi za kućnu njegu, smatra gotovo revolucionarnim.

Pogotovo stoga što je na vrhu tube roll-on aplikator zahvaljujući kojem nanošenje delikatne teksture ima efekt blage masaže. A učinak njegove formule glumica pojačava povremenim odlascima na Pro Neck Fit Contour tretman u zagrebački DermaCare centar.

image
Fit Contour serum.
NEJA MARKIČEVIĆ/CROPIX

- Toliko je ugodan da sam čak malo i zadrijemala. Zapravo, uz troje djece kronično sam neispavana pa se u ovakvim situacijama, dok su stariji u školi, a najmlađi u sigurnim rukama, mogu potpuno opustiti - govori Marijana, koja je u nepunih sat vremena doživjela potpunu preobrazbu kože vrata i dekoltea.

Dva su bitna dijela tretmana - čišćenje dubinskim pilingom i maska. Piling je na bazi retinola te mliječne i salicilne kiseline, uz dodatak biljnih ulja i ekstrakata sa smirujućim djelovanjem.

I maska (Neck Fit Refining Masque) ima blagi eksfolirajući učinak, a u kontaktu s kožom pretvara se u pjenušave mjehuriće. Ta takozvana fizzing tehnologija pospješuje penetraciju aktivnih sastojaka (mliječne i hijaluronske kiseline te ekstrakta jabuke) dublje u kožu.

Dan nakon profesionalnog tretmana Marijana je zadovoljno istezala svoj pomlađeni vrat, no već iduće jutro posegnula je za novim serumom kako bi efekt što dulje potrajao. Neck Fit Contour serum već ima “kodno ime” - osobni trener ženskog vrata. Jer, njegova snažna formula djeluje na kožu tako intenzivno, baš kao što se vježbanjem u teretani može preoblikovati tijelo.

Lagana tekstura i moćna formula

Zahvaljujući Flex Lift Contour tehnologiji ovaj serum poput nevidljive mreže zateže kožu vrata, a pritom je i štiti od onečišćenja koje može dovesti do preuranjenog starenja. Iako lagane teksture, serum ima moćnu formulu s tri ključna sastojka - ekstrakt sjemenki raži bogat arabinoksilanima te palmitoil tripeptid-42 i ekstrakt tropske biljke rambutan, koji poput retinola učvršćuju kožu i vraćaju joj elastičnost.

image
Pro Neck Fit Contour tretman možete pronaći u zagrebačkom DermaCare centru.
NEJA MARKIČEVIĆ/CROPIX

Tu je još i ekstrakt sjemenki pustinjske biljke griffonia simplicifolia, čiji ekstrakt sličan polisaharidu može oponašati sposobnost biljke da zadržava vodu - samo u koži.

Linker
25. travanj 2024 09:07