Getty
Pomama za mačkastim očima

Trend koji je donijela Melania Trump! Senzualni i zavodljivi pogled nikad nije bio toliko 'in'

O trenutačno najtraženijem estetskom zahvatu koji vraća 'izgled mladosti' te naglašava ženstvenost, govori dr. Matija Miletić.

Jedan od trenutačno najtraženijih zahvata među svjetskim estetskim krugovima je onaj naziva 'Cat eye' ili u prijevodu mačkaste oči. Tom trendu pridonijela je i prva dama Melanie Trump koja osim svojim stilom javnost intrigira i senzualnim, zavodljivim i mačkastim pogledom. Iako nikada nije javno priznala da se podvrgnula zahvatu, brojni kirurzi smatraju suprotno.

Zahvat je to koji vraća 'izgled mladosti', naglašava ženstvenost, eleganciju te ženama ulijeva dodatnu dozu samopouzdanja.

Efekt ukošenih očiju sve prisutnija su make-over 'pomama' i kod nas, a to nam je potvrdio i estetski kirurg dr. Matija Miletić iz zagrebačke poliklinike MM Medestetica.

Getty
Mnogi smatraju da se i manekenka Kendall Jenner podvrgnula 'cat eye' zahvatu.

"Za početak bih rekao kako do ovog zahvata nismo imali priliku dobiti dugotrajan rezultat, jer su kirurzi kod podizanja kapaka manipulirali kožom, a u ovom slučaju dobiva se trajan rezultat jer se daje potpora dubokih tkiva. Za izvođenje ovakve operacije potrebna je iznimna vještina kirurga koji treba procijeniti najbolji kut ukošavanja očiju. Dugo sam proučavao samu tehniku te kontinuirano pratio rad kolega u inozemstvu, a potom osmislio vlastitu varijantu, koju zovemo 'Cat eyes by MM'", opisuje doktor Miletić.

Privatni album
Estetski kirurg dr. Matija Miletić u svojoj ordinaciji radi vlastitu varijantu zahvata koju u klinici zovu 'Cat eyes by MM'.

Zahvat započinje malim rezom uz vanjski rub obrve pri čemu se izvodi mala reksecija mišića.

"Vanjski očni kut i obrva se podižu na višu razinu, čime nastaje efekt ukošenog oka. Šav koji se koristi povlači mišić prema gore i fiksira se za kost. Time se oči ukošavaju i postiže se mačkasti pogled. Kako se donjim dijelom mišića manipulira obrvama, zapravo se događa lifting tijekom kojega se vanjski dio oka usmjerava prema gore. Rezultat je sjajan. Osim što je dugotrajan, jer je metoda napravljena potporom dubokim tkivima, automatski se podiže i cijelo lice te se ostvaruje svježina lica i zavodljiv pogled. Kad je riječ o oporavku, on traje od deset do četrnaest dana s obzirom da oteklina mora splasnuti. Sam zahvat je bezbolan i izvodi se pod lokalnom anestezijom, a ožiljak je nevidljiv", kazao je doktor Miletić za magazin Appeal.

Zahvat je to koji vraća ‘izgled mladosti’, naglašava ženstvenost, eleganciju te ženama ulijeva dodatnu dozu samopouzdanja.

Čitajte i:

Brzo i bezbolno do tijela iz snova! Visoka tehnologija za vrhunske rezultate

Vrijeme je za neinvazivno pomlađivanje! Tretman koji je uzburkao beauty scenu

Najnježniji laser na svijetu! Namijenjen svima koji se boje igala i nemaju vremena za dug oporavak

Regenerativna medicina budućnosti! Vlastito masno tkivo u borbi protiv bora, ožiljaka...

Precizno oblikovanje linije s minimalnim vremenom oporavka: 'Bez znojenja do savršenog tijela'

Mladost iz vlastite krvi! Pomlađivanje krvnom plazmom bezbolno je i brzo rješenje

Neke žene su si učinile strahotu! 'Ljudi imaju nerealna očekivanja, a i podliježu pritisku okoline

Novi osmijeh za manje od 24 sata: Brza metoda koja učinkovito rješava nedostatak zubi

Tehnika koja se dugo čekala: Korigiranje estetskih nedostataka zuba bez prethodnog brušenja cakline'

Linker
19. travanj 2024 12:42