Matej Dokić
PRED OGLEDALOM

Beauty talk sa zagrebačkom pjevačicom: 'S tridesetima sam morala pronaći saveznika protiv starenja'

Pjevačica benda Headoneast Rebeka Ljiljak, koja s novim singlom ' Svijet je lud' najavljuje novi album, uživa u dugim kupkama i jarkim lakovima za nokte, a anti-aging kreme počela je koristiti tek nedavno, kad je zakoračila u tridesete.

SAMO DA SE BRZO SUŠI

Često lakiram nokte i vrlo sam vješta u tome jer za odlazak u salon nemam vremena. Biram žive boje, poput fuksije, plave, fluorescentno žute, a trenutačni mi je favorit Deborah Gel Effect lak u tirkiznoj nijansi Swimming Pool. Važno mi je da svaki lak bude "brzosušeći" jer inače proces traje dulje, a ja nemam živaca čekati.

VAŽAN SAVEZNIK

Mojoj koži, srećom, nije potrebna posebna njega jer je zdrava i nimalo problematična, no ulaskom u tridesete postala sam svjesna da moram pronaći saveznika u borbi protiv starenja. Koristim hidratantnu Vichy Slow Age liniju - dnevnu i noćnu kremu, kao i kremu za područje oko očiju. Na posao idem pješice, pogotovo kad dođu topliji dani, a kad zasja sunce, u svoju rutinu dodajem i Avene kremu sa zaštitnim faktorom 50.

ŠMINKA ZA DAN I NOĆ

Za dan se šminkam minimalno, tek toliko da se ne osjećam "gola". Nanesem malo pudera Vichy Mineral Blend koji se odlično stopi s kožom i malo ružičastog rumenila, a obrve ‘popravim’ olovkom. Usne obrubim olovkom She u boji mesa i "popunim" običnim Labellom. Za nastupe je obavezan "smokey eyes" efekt, Touche eclat za posvjetljivanje podočnjaka, highlighter i ruž u boji fuksije - Bourjois Rouge Velvet u nijansi Olé Flamingo.

OPUŠTANJE U KADI

Obožavam kupke: volim ležati u kadi, ponekad u mirisnim solima, ponekad u pjeni. Tako se najbolje opuštam. Prije toga nanosim piling koji sama radim od smeđeg šećera, meda i maslinova ulja, a mlijeko za tijelo koristim samo ljeti, nakon sunčanja. Već godinama je moj izbor La Roche-Posay Lipikar.

SVE ZA DOBAR GLAS

Čula sam da pjevači ujutro popiju sirovo jaje, no ja nisam tako hrabra. Kad se probudim, iscijedim limun u čaši mlake vode i pokušavam jesti što više zdrave i neprerađene hrane - malo mesa, a mnogo svježeg povrća i bobičastog voća. Prije sezone gripe uzmem dozu beta glukana i vitamina C da budem sigurna da će mi imunitet, ali i glasnice, izdržati i najveće napore.

Linker
10. travanj 2024 17:52