ŽENA JE ŽENI MAJSTORICA

Ana-Marija Percaić pokazuje kako najlakše i najljepše zamaskirati radijatore u samo nekoliko koraka

Naša kućna majstorica, glumica Ana-Marija Percaić, samo za Gloriju u novom videu otkriva kako napraviti oblogu za neugledna ‘rebra’, koja istodobno može poslužiti kao atraktivna polica.

Većina žena smatra da radijatori, pogotovo oni stari od gusa, nagrđuju izgled prostorije. Zato je najbolje rješenje da ih se sakrije od pogleda postavljanjem dekorativne maske. Izrađuju se po mjeri, najčešće od drveta, a bitno je da vanjske stranice budu udaljene desetak centimetara od radijatora, kako bi se izbjeglo pretjerano zagrijavanje - objašnjava zagrebačka glumica Ana-Marija Percaić (34), demonstratorica Glorijine rubrike Žena je ženi majstorica.

Pogledajmo kako to Ana-Marija vješto radi uz potrebne alate koje je nabavila u Lidlu!


Njen omiljeni hobi je preuređivanje doma pa je veseli što maska za radijator pruža dodatnu priliku za kreativnost. Naime, osim što skriva nimalo atraktivna “rebra”, ona može poslužiti kao polica za knjige, mjesto na koje ćete staviti uokvirene fotografije, cvijeće ili neki ukras. Također, ako je postavljena nisko ispod prozora, može poslužiti kao klupica za sjedenje. Unutarnji dio maske, koji izgleda poput mrežice, mo­­že se napraviti od ratana ili obične vrtne plastične mreže, za što se odlučila Ana-Marija. - To je mreža od čvrste plastike koja dobro podnosi toplinu i neće lako popucati. Prije početka posla važno je opskrbiti se kvalitetnim alatom, a za izradu maske za radijator potrebni su aku bušilica, ubodna pila, glodalica, električna brusilica, kutnici, stege i libela - otkriva AnaMarija Percaić, koja se za ovaj posao opskrbila alatom Parkside u Lidlu.

  • Bitovi za glodalicu - 89,99 kn
  • Glodalica za višenamjensku preciznu obradu raznih materijala - 279 kn
  • 3u1 električna brusilica - 222 kn
  • Kožnate čizme za zaštitu pri radu - 189 kn

Sve navedene proizvode možete pronaći u Lidlu!


MALE TAJNE VELIKIH MAJSTORICA

Kako bi i vaša dekorativna maska za radijator ispala besprijekorno, Ana-Marija Percaić savjetuje kako si olakšati posao.

  1. Ako niste vješti s pilom i ne želite da vam stan izgleda poput stolarske radionice pune piljevine, najbolje je rezanje dasaka za izradu maske radijatora na mjeru prepustiti stručnjacima. Najjednostavnije je da ih date ispiliti u dućanu s građevinskim materijalom u kojem ste ih kupili.
  2. Prije nego što u drvo počnete stavljati šarafe, obavezno prethodno za svaki izbušite rupe aku bušilicom. To će spriječiti da se drvo, kad ih počnete šarafiti, ne raskoli. Rupe trebaju biti malo manjeg promjera od šarafa.
  3. Za bojanje maske radijatora najbolje je koristiti tankoslojnu lazuru za drvo. Dobro štiti, a brzo se upija, nije sjajna i daje blago rustikalni izgled.

Kako korak po korak izraditi zaštitnu masku za radijator, doznajte u novom broju Gloria magazina, koji je na kioscima od četvrtka, 26. studenog.

image
HM PRODUKCIJA
Linker
22. ožujak 2024 10:40