samo u novoj gloriji

Obiteljska idila izvan grada! Lana Pavić sa suprugom i djecom ugostila nas u svom novom utočištu

Kao rođena Splićanka, TV urednica Lana Pavić i sama je iznenađena svojim osjećajem pripadnosti Hrvatskom zagorju - zahvaljujući ‘kućici u cvijeću‘ u kojoj je sa suprugom Markom Kožulom stvorila drugi topli dom za njihovu veselu ekipu.

Došel bum doma, sel si bum pod brajde, k sebi bum pozval stare se pajdaše... TV urednica i novinarka Lana Pavić (40) donedavno nije mogla ni zamisliti da će stihovi ove kajkavske popevke postati priča njenog života. Splićanka sa zagrebačkom adresom, naime, zaljubila se u zagorske brege i jedva čeka svaki slobodan trenutak da otvori lesu svoje hiže, smještene navrh brda usred vinorodnih gorica, kako bi je zagrijala, ukrasila, ispekla kolače, namjestila stol... A ovih dana - i da bi je priredila za božićne blagdane koje će tamo provesti s obitelji.

Da mi je netko preklani rekao da ću dva tjedna sa suprugom i djecom usred zime uživati u Zagorju, mislila bih da je lud.

- Život piše priče zanimljivije od fantastične književnosti pa sada nas petero tu imamo divnu kuću iz koje se pruža fenomenalan pogled na okolne šume i vinograde. Premda susjede ne razumijem ni riječ dok međusobno razgovaraju na lokalnom dijalektu, na emotivnoj i energetskoj razini osjećam da tu pripadam - govori Lana Pavić dok nam pokazuje svoj drugi dom, udaljen četrdesetak minuta vožnje od Zagreba.

image
Lana Pavić i Marko Kožul nisu prije godinu dana ni slutili da će im Zagorje postati drugi dom i mjesto velikih obiteljskih okupljanja.
FOTOGRAFIJE: DARKO TOMAS/CROPIX CROPIX

Suprug je majstor u ljetnoj kuhinji, a mama i svekrva od Laninog voća spremaju razne domaće delicije

Posebno je ponosna na ružičnjak i cvjetne gredice koje sama uređuje, ljetnu kuhinju u kojoj je njezin suprug Marko Kožul (37) šef roštilja i peke te voćnjak s desecima stabala šljiva, jabuka, višanja i oraha - koji je omiljeno igralište 4-godišnje Iris Lucije i 3-godišnjeg Marka Aurelija. Od slasnih plodova pak njezina majka Marija Pavić i svekrva Ankica Kožul spremaju razne slasne domaće delicije - zimnicu, kolače, kompote, voćne likere...

­ Jako dobro smo se podijelili: moja mama je majstorica za kolače i likere, a svekrva za marmelade i džemove, kojih samo od naših plodova imamo dovoljno za cijelu širu obitelj i prijatelje ­ nastavlja Lana Pavić, koja je svoju kućicu iz snova sa suprugom pronašla nakon 12-mjesečne potrage.

Lana i njezin suprug Marko ugostili su nas u svom domu u Zagorju, gdje su nam otkrili niz obiteljskih zanimljivosti. Više o njima pročitajte u novom broju magazina Gloria.

image
Gloria produkcija

U novom broju magazina Gloria čitajte i ove teme:

TOM CRUISE I HAYLEY ATWELL Nova ljubav na setu

NIKOLINA TOMLJANOVIĆ I JAKOB PATEKAR Dobro došli u Zimopark

LADA ŠTEFEK I LANA ILJADICA Splićanke u lancu dobrote

AVRIL HAINES Američka Mata Hari

STIL ŽIVOTA Modna božićna čestitka

KUHINJA: ANA I LUCIJA ZANINOVIĆ Ništa nas neće razdvojiti

PUTOVANJE: MATEA PARLOV KOŠTRO Valencija: fantastičan spoj starog i novog

FELJTON: GILLIAN ANDERSON Od pankerice do premijerke

Linker
06. ožujak 2024 10:32