Boris Kovačev / Hanza Media
Vrijeme za predah

Omiljeni 'Kumpić' uplašio se nakon što je u teškom stanju završio u bolnici: 'Osjetio sam oštru bol u vratu'

Zagrebački glumac, najpoznatiji po ulozi Kumpića iz kultnih 'Smogovaca' nedavno je uplašio svoju obitelj nakon što je završio u bolnici gdje se sumnjalo na moždani udar, no pretrage su pokazale samo tragove kalcifikata na kralježnici što, prema njegovim riječima, spada u godine proizvodnje.

Premda se tijekom glumačke karijere u Gradskom kazalištu Trešnja, televizijskim serijama i filmovima pred gledateljima pojavio više od osam tisuća puta, Božidar Košćak (71) i danas je najpoznatiji po ulozi nespretnog lopova Kumpića u seriji "Smogovci". I kad ga je nedavno hitna pomoć iz omiljenog kafića ­zbog sumnje na moždani udar ­ u teškom stanju dovezla u Vinogradsku bolnicu, sestra na odjelu uz osmijeh mu je rekla: Buk, Kumpić!

'Bok, Kumpić!'

­- U tom sam trenutku bio najsretniji čovjek na svijetu. Da sam imao snage, najradije bih je bio zagrlio i izljubio. I danas sam joj zahvalan na tom pozdravu. Ne samo zato što me prepoznala nego što mi je tako dala do znanja da tih pet dana u bolnici, kao i sada na dodatnim pretragama, budem bez straha. Uvjeren sam da mi se ne bi tako obratila da je bilo nešto ozbiljnije ­govori glumac, priznajući da nije ni pomislio na moždani ili srčani udar kad mu je nedavno pozlilo.

slavko brankov kao crni jack u smogovcima i bozidar koscak kao kumpic, br.464
Arhiva

Odjednom sam osjetio oštru bol u vratu, kao kad vas uhvati išijas.

Kao i svakog dana, krenuo je s Trešnjevke, gdje živi sa suprugom Anicom, upravnom pravnicom, i sinom Lukom (31), magistrom likovne umjetnosti, do svog omiljenog kafića na Cvjetnom placu. Nakon četiri tramvajske stanice i nekoliko minuta pješačenja, sjeo je za stol sa svojim dečkima i odmah je krenula zafrkancija. ­ Odjednom sam osjetio oštru bol u vratu, kao kad vas uhvati išijas. Istodobno mi je postalo jako mučno, osjetio sam slabost i požurio sam do toaleta jer sam osjetio da ću povratiti. Nikada prije nisam osjetio takvu mučninu. Mislio sam da će mi nakon toga biti bolje, jer sam bio uvjeren da sam se otrovao hranom. No, ubrzo sam osjetio da se ljuljam i da gubim ravnotežu. U pomoć su mi priskočili prijatelji i konobari. Jedva sam izustio da moram ići doma prileći, no nisu me poslušali, već su pozvali hitnu pomoć ­ prisjeća se Božidar Košćak.

Zagreb, 240620.
Glumac Bozidar Koscak fotografiran u drustvu supruge i sina.
Foto: Boris Kovacev / CROPIX
Boris Kovačev / Hanza Media
Božidar Košćak najveću podršku ima u supruzi Anici i sinu Luki.

Liječnici i sestre bili su toliko divni da nemam dovoljno riječi hvale.

U Vinogradskoj bolnici prvo su napravili CT glave i kad su isključili moždani udar, krenule su druge pretrage, a on je i dalje u polusvjesnom stanju stalno vrtio što je sve jeo dan ranije i što mu je moglo naškoditi, nesvjestan da su prijatelji i liječnici strahovali da mu je ugrožen život. Srećom, nalazi su otklonili te sumnje. S obitelji se čuo telefonom, kao i dugogodišnjim prijateljem liječnikom, koji mu je rekao da sumnja da je, zbog silnog stresa i obaveza koje je imao posljednjih mjeseci, doživio, laički rečeno, vegetativno ­-nervni slom. ­ U bolnicu sam dospio u doba korone, svi su bili na izmaku snaga, no osoblje na neurološkom odjelu, gdje sam ležao, davalo je sve od sebe da se svaki pacijent osjeća najbolje. I posjeti su zbog pandemije bili zabranjeni pa je svakom bolesniku zbog toga bilo još teže. I liječnici i sestre bili su toliko divni da nemam dovoljno riječi hvale ­ ističe Božidar Košćak.

A što je nakon straha za život odlučio poznati glumac, pročitajte u novoj Gloriji koja je na kioscima od četvrtka, 16. srpnja 2020.! Svakom čitatelju darujemo darujemo Specijalni prilog Delicije & mješavinu Maggi začina - za punoću svakog jela.

U novom broju magazina Gloria čitajte i ove teme:

NAYA RIVERA Prokletstvo serijala ‘Glee’

JOHN TRAVOLTA Oproštaj od voljene supruge

ENA MARTINEK I HRVOJE BEDEKOVIĆ Vjenčanje na čekanju

DAN BROWN Preljubnik široke ruke

LJEPOTA Najinovativniji parfumeri današnjice

FELJTON: STJEPAN JIMMY STANIĆ Šarmer starog kova

Linker
16. travanj 2024 15:45