nema predaje

Sprema li se britanski dvor za novog vladara? Kraljicu Elizabetu vitalnost polako napušta, a to je dokazala i neočekivanim odlukama

Iz dana u dan mijenja se slika o zdravstvenom stanju britanske vladarice - nakon što je provela noć u bolnici, otkazala je sudjelovanje na samitu svjetskih lidera u Glasgowu, a sve se događa uoči priprema za proslavu njenog velikog jubileja na tronu britanske monarhije.

"Dok oko nas raste zabrinutost zbog porasta oboljelih od korone, odlučili smo u ovom broju donijeti dašak optimizma kroz britansku vladaricu Elizabetu II. i našeg legendarnog trenera Miroslava Ćiru Blaževića. Ako ste se zapitali “pa što je njima zajedničko”, odgovor je kratak i jasan - oboje su unatoč godinama (95 i 86) i zdravstvenim problemima odlučni u tome da još nije vrijeme za njihov odlazak na drugi svijet. Uvjerena sam da ćemo još dugo pisati i o jednom i o drugom te vam moram otkriti da s velikim veseljem (ali i planovima) iščekujemo proslavu platinastog jubileja najdugovječnije svjetske vladarice", poručila je Alenka Ostrihon, glavna urednica svih Glorijinih izdanja.

A da si "star onoliko koliko se osjećaš" dokazala je i vremešna kraljica Elizabeta koja je odbila ponuđenu joj nagradu ”The Oldie of the Year” (Starija osoba godine), koju je njezin suprug primio kad mu je bilo 90. godina, što dovoljni govori o tome koliko je zapravo mlada u duši i da njezin "rok trajanja" još uvijek nije istekao, iako je očito da je vitalnost napušta.

Osim priče o britanskoj kraljici, u novom broju magazina Gloria donosimo vam i druge zanimljive i inspirativne teme!

image
Damir Leljak
DAMIR LELJAK

Damir Leljak saznao je sve o tome kako napraviti dobar financijski plan

Prvi radni zadatak nakon godišnjeg odmora, koji sam proveo na dvotjednom putovanju po Egiptu, bio mi je Glorijin panel o pametnom upravljanju osobnim financijama. Slušajući četiri ekonomske stručnjakinje kako govore o važnosti izbalansirane kontrole vlastitog budžeta, koji je u mom slučaju malo narušen zbog spomenutog putovanja, zapitao sam se jesam li mogao odabrati bližu destinaciju i manje dana. Treba li investirati u kratkotrajne užitke ili štedjeti za budućnost? Nekako sam bliži stavu da treba živjeti u trenutku, jer budućnost je ionako neizvjesna, te ulagati u lijepa sjećanja. Ali to ne znači sumanuto trošenje novca. Poruka panela je da je umjerenost ključna, čega se i ja nastojim držati, a odahnuo sam kad je većina panelistica ustvrdila da su i njihovi mali luksuzi - putovanja.

image
Barbara Repe
ZFERINA 2019

Barbara Repe o izazovu osmišljavanja stajlinga za novi editorijal

Premda sam odradila brojne editorijale i stajlinge za mnoge spotove i reklame, svaki novi angažman je za mene novi izazov. Tim više što je tema ovog editorijala bila zadana - u fokusu je bio automobil - pa sam svoju kreativnost morala staviti pod kontrolu i ne dopustiti sama sebi da atraktivnost odjeće bude iznad njene svrhe. No, kako sam i sama vozačica, a zbog posla mnogo vremena provodim u automobilu, nadahnulo me vlastito iskustvo i lako sam osmislila kombinacije koje su praktične i udobne, a istodobno elegantne - tim više što sam na raspolaganju imala kolekcije brenda poznatog upravo po udobnoj i ženstvenoj odjeći. A kad se tome doda uvježbana ekipa, dobar rezultat ne može izostati.

image
Snježana Dragojević Harapin
GLORIA

Snježana Dragojević Harapin razgovarala je s hrabrom Simonom Augustić

Nakon mastektomije žene osjećaju gubitak ženstvenosti i samopouzdanja, a nedostatak odgovarajuće odjeće koji bi to prikrio dodatno pojačava njihovo prepuštanje beznađu, nemoći, strahu... Moja sugovornica Simona Augustić i sama je prošla takvu operaciju - tjedan dana prije porođaja otkriven joj je karcinom dojke - a uz bolove i iscrpljenost od kemoterapije i zračenja, još je teže podnosila činjenicu da na tržištu ne može naći ništa što bi odgovaralo njezinom ‘novom tijelu’. Stoga je pokrenula Arya Intimates, brend rublja za žene kojima su zbog raka odstranjene grudi. I dokazala koliko je za psihu žene, osobito u tako teškim trenucima, važno da izgleda - lijepo.

U novom broju Glorije donosimo vam i čak dva specijala - Gloria Auto i Financijsku pismenost kroz koju možete naučiti sve o pametnom raspolaganju budžetom!

image
GLORIA PRODUKCIJA

U novom broju Glorije čitajte i:

MIROSLAV ĆIRO BLAŽEVIĆ Ne bojim se raka, opet ću ga srediti

SANDRA BAGARIĆ I ECIJA OJDANIĆ Naši modeli kućnog proračuna za sretan brak

FILIP ŠOVAGOVIĆ I DOMENICA ŽUVELA Pogreške kao škola za racionalno trošenje

MODA Ikona stila: Gigi Hadid

SPECIJAL: GLORIA AUTO Moda na četiri kotača

KUHINJA Kulinarske pobjede džudo prvakinje Barbare Matić

PUTOVANJE U DAMASK Slovenska pedagoginja Majda Naji u srcu Sirije

FELJTON JOAN COLLINS Vječno gladna i bez dlake na jeziku

Linker
19. travanj 2024 10:24