Getty Images
Nema varanja

Štediša, razumni ili rasipni potrošač: Tko si u zamršenoj igri balansiranja kućnim budžetom?

Nakon svake kiše dođe sunce. Svugdje osim kad je riječ o financijama. Ondje gdje novac obitava nema sretnog kraja bez trikova iz rukava...

Jedna pandemija bila je dovoljna da svijet stjera u kućni pritvor i udari maljem po gospodarstvu. Odmah s prvim tjednom karantene čuli smo onu tragičnu riječ: kriza. Kriza u Hrvatskoj ima posebno traumatičnu konotaciju, s obzirom na to da je indirektno otjerala gotovo par stotina tisuća ljudi s ovih prostora, a to sve u posljednjih pet godina.

Naša zemlja rijetko je na pobjedničkoj strani pat-pozicije, a jedino što je sigurno je to da rijetko naučimo iz vlastitih pogrešaka. Jedino što je sigurno je činjenica da gdje god da krene, tko god da je započne, iz krize uvijek relativno rano isplivaju snažniji, a mali igrači poput nas godinama poslije još piju vodu iz mulja.

RIJEŠITE I OVE TESTOVE OSOBNOSTI:

Koji bi se pas savršeno uklopio u vaš životni ritam? Ovih nekoliko pitanja dat će vam odgovor
Možda razlog nezadovoljstva poslom 'leži' baš u tome: Doznaj jesi li timski ili solo igrač?
Koja osobina će presuditi hoće li vas jedan muškarac privući više od nekog drugog?

Svi oni koji su nakon potonje krize nekako zadržali glavu nad vodom obećali su si - nikad više nespremni. Sad je više ne možemo zaustaviti, no jesu li vaše fiskalne navike bile dovoljno dobre da pretrpite krizu koronavala?

A fashionable Hispanic woman works in her small retail clothing store, selling new fashion items.  She helps a customer select and try on clothes. Representing, local, personable,  small business. Shot in Seattle, Washington, USA.
Getty Images
Možete li odoljeti da ne "zavučete ruku" u novčanik baš svaki put kad vam se nešto svidi?

Jeste li štedjeli kad ste mogli i riješili se navika impulzivnih i skupih kupnji? Ili ste još jednom uoči krize u nekoliko stotina kuna do crvenog minusa tjedan dana prije svake plaće?

Riješite naš test i otkrijte koliko su dobre vaše financijske navike:

Linker
13. travanj 2024 11:11