Samo u novoj Gloriji

Tužni dani za Jelenu Miholjević: ‘Nismo se vidjeli već pet mjeseci, jedva čekam da ga zagrlim‘

Zagrebačka glumica samo za magazin Gloria otkriva kako ju je pandemija odvojila od oca, glumca Borisa Miholjevića, kojeg ni u domu za starije ne napušta smisao za humor - pa se zezaju da je i njihova nekretnina u Petrinji - postala pokretna.

Ovaj broj Glorije obilježile su teme koje bismo mogli svrstati pod zajednički nazivnik - drugi krug. Obično se to odnosi na sportska natjecanja, no u našem slučaju riječ je o drugom krugu potrage za ljubavlju. Stoga vam donosimo ekskluzive o prinovama u životu domaćih zvijezda koje su novu sreću pronašle s novim partnerima, ali i zanimljiv tekst Glorijine kolumnistice o opasnostima i zamkama drugog kruga. O toj temi, među ostalim, u intervjuu govori i zagrebačka glumica Jelena Miholjević, koju odnedavna gledamo u novoj sezoni ‘Crno-bijelog svijeta’. Gospođa Miholjević damski je odgovarala na naša pitanja i otkrila mnogo o odnosu s bivšim partnerom i braku sa sadašnjim suprugom. No, doznali smo i neke manje lijepe detalje iz njezina života, poput činjenice da zbog pandemije punih pet mjeseci nije vidjela oca, koji živi u domu za starije. Takve priče uvijek me iznova rastuže i doista želim vjerovati da se bliži kraj ovog neobičnog perioda. Lijepe vijesti, poput onih o bebama i novim ljubavima, bude nadu da nam ipak slijede neka bolja i ljepša vremena, piše u Uvodniku novog broja magazina Gloria naša glavna urednica Alenka Ostrihon.

image
VEDRAN PETEH/CROPIX

Kristinka Šćavina posjetila je trenutno najtužniji dječji dom u zemlji...

Strašno je izgubiti dom, ali izgubiti ga dvaput, i to u dječjoj dobi - kao što se to nakon potresa dogodilo mališanima iz Dječjeg doma Vrbina u Sisku - ostavlja ožiljke za cijeli život. Dok su mi ravnateljica Đurđica Pavešić-Herkov, odgojiteljica Nevena Novaković i socijalna radnica Ines Zeljug pokazivale napuklu zgradu iz koje je donedavno odjekivao dječji smijeh i opisivale užas koji su svi skupa doživjeli tog dana, nešto me stislo u želucu. A kad su pokazale poruke na crtežima djece nastale nakon potresa, postalo mi je jasno da svi skupa nešto moramo učiniti. Iako su maleni sada na sigurnom u SOS Dječjem selu Lekenik, to nije trajno rješenje. S obzirom na to da njihova stara zgrada ima crvenu naljepnicu, morat će se graditi nova, a postoji način na koji svi možemo pomoći u njezinom opremanju. Zato, molim vas, nemojte preskočiti ovaj tekst.

image
PETAR JURICA

Nevio Pintar osrnuo se na politiku 'feminizacije vlade' novoizabranog amerikog predsjednika

Joe Biden uvijek je isticao da su u njegovom životu i političkoj karijeri odlučujuće uloge odigrale žene. Sad kad je postao američki predsjednik, žene će kao nikad prije igrati odlučujuću ulogu u životu cijele američke nacije. Bidenovi su prethodnici na sitno pripuštali žene u koridore moći, a on im je širom otvorio vrata i povjerio neke od najvažnijih poluga vlasti. Vrijeme će pokazati hoće li zbog te velike feminizacije vlade SAD postati bolja, ljepša, mudrija i za život ugodnija država. Znanstvenicima koji tvrde da se žene zbog svojih urođenih karakteristika u politici snalaze bolje od muškaraca Biden je pružio sjajnu priliku da provjere svoje teze, no i oni će morati malo proširiti svoje parametre. Kao što je poznato, Joe Biden, rekorder po presedanima, prvi je američki predsjednik koji je u vladu doveo i transrodnu osobu.

image
PRIVATNA ARHIVA

Dolores Tolić donosi nam ekskluzivu s naslovnice - da će Bruno Petković postati tata

U ovim izazovnim vremenima lijepo je čuti da je romansa nekog mladog i uspješnog para dobila najljepši mogući nastavak, kao što je to slučaj s nogometašem Brunom Petkovićem i manekenkom i televizijskom novinarkom Ivom Šarić, koji uskoro očekuju prvo dijete. Fotografije budućih roditelja, koje vam ekskluzivno donosimo, snimljene su početkom tjedna, a u međuvremenu nam je Bruno otkrio koliko je ushićen zbog toga što će postati otac. Ne sumnjam da će s pelenama i dudicama biti jednako spretan kao i s loptom na nogometnom travnjaka te njemu i Ivi želim puno radosti u mjesecima koji su pred njima.

image
GLORIA PRODUKCIJA

U novom broju magazina Gloria čitajte i ove teme:

NADA MIRKOVIĆ Moja druženja sa Žuži

MIRA FURLAN Izvanserijski život i odlazak

CAMILLE KOUCHNER Mračne tajne visokog društva

ANA-MARIJA PERCAIĆ Od starih taburea do atraktivne klupice

KUHINJA: MLADEN VIVODA Lov na bijeli tartuf

PUTOVANJE: EMINA PRŠIĆ Zanzibar, otok za lijepe uspomene

FELJTON: LARRY KING Kralj intervjua i razvoda

Linker
25. travanj 2024 01:19