šuška se, šuška

Hoće li Kanye West postati kreativni direktor Louis Vuittona? Ova odluka sve je izvjesnija

Sve su glasnija šuškanja da će Kanye West zamijeniti pokojnog Virgila Abloha na mjestu kreativnog direktora Louis Vuittona.

Još 2015. Kanye West izbacio je svoje kreacije pod brendom Yeezy, a nikada nije tajio da mu je osim glazbe, upravo moda velika strast. S umjetničkim direktorom luksuznog brenda za mušku odjeću Louis Vuitton, Virgilom Ablohom koji je u 42. godini života preminuo 28.studenog nakon što se dvije godine borio s rijetkim oblikom raka, West je bio dugogodišnji prijatelj, a preuzimanje su navodno dogovorili i prije smrti pokojnog dizajnera.

Davne 2009. West i Abloh upoznali su se dok su bili pripravnici za talijanski luksuzni brend Fendi u Rimu. Tamo se rodilo njihovo prijateljstvo koje je trajalo sve do dizajnerove smrti. Abloh je 2010. godine postao kreativni direktor Westove tvrtke Donda i reperove ideje pretvarao je u stvarnost.

Kao umjetnički direktor potpisao je i album Watch the Throne, koji su 2011. napravili Kanye i Jay Z.

Čitajte i: Zbogom, Virgil Abloh! Ostat će upamćen po jedinstvenoj estetici kojom je transformirao suvremenu modu

image
IMAGE PRESS AGENCY/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA

Ablohova smrt toliko je potresla Kanyea Westa da mu je na komemoraciji održanoj u Chicagu prošloga tjedna podršku pružila bivša supruga Kim Kardashian.

„Dijelili su sličnu viziju i sada Kanye osjeća kako duguje Virgilu da nastavi njegov rad u Louisu Vuittonu", rekao je izvor za The Sun.

Surađivao s Balmainom i Moschinom, Nikeom, Adidasom te brojnim modnim kućama,prošle je godine potpisao i desetogodišnji ugovor o suradnji s Gapom. To je tek dio njegovog modnog opusa pa nema sumnje kako je West sve utjecajniji u stvaranju trendova te kako bi zaista mogao zamijeniti pokojnog Virgila Abloha.

Čitajte i: Bolest je bila jača: Nakon godina borbe s rakom, preminula dizajnerska zvijezda Louis Vuittona

Linker
25. travanj 2024 14:25