KOMBINACIJE S FESTIVALA

Modne priče s venecijanske Mostre: Til i raskošne krinoline dominirale među poznatim glumicama i modelima

Kao i svake godine, osim o odličnim filmskim uradcima, na Filmskom festivalu u Veneciji priča se o kreativnim modnim kombinacijama kojima poznate glumice i modeli kradu pažnju na crvenom tepihu.

78. venecijanska Mostra, najstariji filmski festival na svijetu, otvoren je u srijedu navečer najnovijim djelom iz opusa Pedra Almodovara, "Paralelne majke", koje će se boriti za Zlatnog lava protiv Jane Campion i Paola Sorrentina.

Dvostruki dobitnik Oskara, u utrci za najveću nagradu u Veneciji, španjolski 71-ogodišnji redatelj stigao je na Lido predstaviti "Paralelne majke", film s Penelope Cruz u ulozi jedne od dviju slobodnih žena koje će roditi u istoj bolnici.

image
Penelope Cruz u crno-bijeloj kombinaciji.
MARECHAL AURORE/ABACA/ABACA PRESS/PROFIMEDIA

Čitajte i: Nova H&M kolekcija idealna je za one koje vole ‘vladati‘: Krase je prodorne boje i odvažan nakit

Redatelj i njegova muza, odjeveni u crno, prošli su crvenim tepihom prostrtim na venecijanskom Lidu uz more, uz veliki broj fotoreportera koji su se okupili, ali zbog covid mjera bez publike koja bi se mogla približiti zvijezdama.

Modne priče s crvenog tepiha

Penelope Cruz zablistala je u crnoj krinolini s bijelim detaljima koju potpisuje Chanel Couture, a osim njezine, poglede su krale i druge modne kombinacije na svečanom događaju na kojem su prisustvovala brojna poznata lica filmske scene i modne industrije. Izdvojili smo one najupečatljivije!

image
Sara Sampaio zablistala u crnoj haljini.
MANUELE MANGIAROTTI/IPA/SHUTTERSTOCK

U crno-bijeloj varijanti haljine pojavila se i glumica Milena Smit, a Viktorijina anđelica Sara Sampaio zablistala je u crnoj haljini kojom je istaknula tanak struk, a koja pada poput krinoline. Modna blogerica i influencerica Giulia Valentina pojavila se u dekoltiranoj bijeloj haljini s tilom, a čitavu kombinaciju dodatno je ukrasila jednostavnom i tankom srebrnom ogrlicom.

image
Giulia Valentina u bijeloj dekoltiranoj haljini.
ALBERTO TERENGHI/IP/SHUTTERSTOCK
image
Marta Bassino u rozoj haljini s tilom.
MANUELE MANGIAROTTI/IPA/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
image
Milena Smit u crno-bijeloj haljini.
MARECHAL AURORE/ABACA/ABACA PRESS/PROFIMEDIA

Da su haljine s tilom ove godine ‘in‘ pokazala je i Marta Bassino, talijanska olimpijska skijašica koja se pojavila u kričavo rozoj haljini asimetričnog gornjeg dijela bez rukava s prozirnim tilom koji pada. Svjetski popularna brazilska manekenka i bivša Viktorijina anđelica Adriana Lima na ovogodišnjem izdanju Filmskog festivala u Veneciji zablistala je u crvenoj šljokastoj haljini modne kuće Etro sirena kroja s izrezima koji su dodatno naglasili njezinu zavidnu liniju, a manekenka Barbara Palvin, krala je poglede neobično krojenom asimetričnom crnom haljinom.

image
Farhana Bodi u širokoj zelenoj haljini.
MARIA LAURA ANTONELLI/SHUTTERSTOCK
image
Bianca Balti zablistala na crvenom tepihu.
ACTION PRESS/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA ACTION

Definitivno najviše pažnje privukle su raskošne haljine jarkih boja u kojima su se pojavile influencerica Farhana Bodi i talijanski model Bianca Balti koja je široku haljinu upečatljive žute boje dodatno naglasila ogromnim naušnicama i zlatnom ogrlicom.

image
Adriana Lima u crvenoj haljini sirena kroja.
IMAGESPACE/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA
image
Barbara Palvin u asimetričnoj crnoj haljini.
KAZUKO WAKAYAMA/KCS PRESSE/PROFIMEDIA
image
Farhana Bodi u širokoj zelenoj haljini.
MARIA LAURA ANTONELLI/SHUTTERSTOCK

Čitajte i: Tri hit komada obilježit će nadolazeće jesenske dane! Nosite ih uz otkačene futurističke ili pak retro detalje

Modno odvažne dame zasigurno su uživale na otvorenju festivala na kojem su naslovi koji se bore za nagradu Zlatni lav za najbolji film - "Moć psa" redateljice Jane Campion s Benedictom Cumberbatchom u ulozi vlasnika ranča koji zlostavlja mladu udovicu koju utjelovljuje Kirsten Dunst te film "Spencer" s Kristen Stewart u ulozi princeze Diane.

Paolo Sorrentino dolazi s vrlo osobnim i intimnim filmom o gubitku svojih roditelja kad je imao 17 godina, a tijekom ceremonije otvaranja, počasnog Zlatnog lava dobio je Roberto Benigni, nezaboravni autor filma "Život je lijep".

"Paralelne majke" borit će se za glavnu nagradu s dvadesetak filmova koji će se svi željeti svidjeti žiriju kojim predsjeda Bong Joon-Ho iz Južne Koreje, dobitnik Zlatne palme 2019. s "Parazitom" i Oskara za najbolji film godinu iza toga, a dobitnici nagrada bit će proglašeni 11. rujna.

Linker
19. travanj 2024 01:46