Getty Images
TOP LISTA

Ovo su najpoželjniji komadi ove godine, a među njima su i jedne traperice

Luksuzni brendovi dominiraju modnim tržištem, ali ove godine među najpoželjnijima je britanski high-street brend - odnosno njihove traperice.

Modna platforma Lyst objavila je rezultate za početak 2018. godine i u suradnji s portalom Business of Fashion otkrila koji su brendovi bili najpopularniji u prvom kvartalu. Iako je Gucci bio brend 2017., modna kuća Balenciaga, čiji je kreativni dizajner Demna Gvasalia, preuzela je vodstvo i već je treći kvartal na prvom mjestu. Komadi kuće Gucci prošle su godine zauzimali barem nekoliko mjesta na top deset najtraženijih, dok su sada spali na dva: i dalje se traže njihove natikače i remen s logom.

SEOUL, SOUTH KOREA - MARCH 23: A guest wearing leather coat with Balenciaga print is seen at the Hera Seoul Fashion Week 2018 F/W at Dongdaemun Design Plaza on March 23, 2018 in Seoul, South Korea. (Photo by Christian Vierig/Getty Images)
Getty Images

Na trećem mjestu, unatoč šuškanjima da pada, našla se kuća Vetements, u vlasništvu Gvasalije pa je on trenutačno najutjecajniji čovjek u modnoj industriji čijim se dizajnom rado inspiriraju brojni brendovi. Na listi se našao i brend Off-White Virgila Abloha koji je postao još popularniji nakon što je objavljeno da Abloh preuzima vodstvo francuske kuće Louis Vuitton zbog čega je potražnja za njegovim brendom istog trenutka porasla.

Osim popisa top brendova, Lyst i Business of Fashion donose i popis top komada koji su obilježili prvi kvartal, a među njima se našao i jedan pristupačan – traperice Joni brenda Topshop. Radi se o velikom trenutku britanski brend jer je ovo prvi put da se high street brend uspio probiti na listu.

Pogledajte najpoželjnije komade:

1. Torba Louis Vuitton Pre-Owned Neverfull


2. Tenisice Golden Goose Superstar


3. Natikače Gucci


4. Bomber jakna Acne Clea


5. Remen Gucci


6. Gležnjače Maison Margiela


7. Tenisice Balenciaga Speed


8. Majica s kapuljačom Off-White

9. Traperice Joni, Topshop


10. Pletena torba

Linker
19. travanj 2024 18:33