Svako dijete treba ove nutrijente za jači imunitet

Sigurni smo da, kao roditelj, želite priuštiti sve najbolje kako biste očuvali zdravlje svoje djece i učinili ih sretnima i bezbrižnima.

Isto tako, sigurni smo da znate koje nutrijente morate osigurati djetetu za pravilan rast i razvoj.

Čak i u doba virusnih infekcija, znamo koje vitamine i minerale moramo „pojačati“ kako bi ojačali njihov imunitet.

U moru savjeta i preporuka, lako se pogubiti, stoga smo za sve nas pripremili kratki popis nužnih nutrijenata koje moramo osigurati djeci u želji da nas jednog dana prerastu.

Vitamin C

Na prvoj liniji zaštite organizma, još uvijek hrabro stoji vitamin C. Osim što dopinosi normalnom stvaranju kolagena za normalnu funkciju kostiju, zubi, hrskavice, desni, kože i krvnih žila podiže razinu energije, djeluje k kao snažan antioksidans i povećava apsorpciju željeza.

Vitamin D3

Ovo je vitamin o kojem se sve više priča i to s razlogom! Vitamin D3 također doprinosi normalnoj funkciji imunološkog sustava, no uz to služi za održavanje normalnih zubi i kostiju što je itekako korisno za naše mališane koji su u razvoju.

Vitamin E

Vitamin E doprinosi zaštiti stanica od oksidativnog stresa, što u konačnici opet rezultira snažnijim imunitetom.

Vitamini B skupine

Ovi vitamini izravno sudjeluju u procesu stvaranja energije. Smanjen umor kod mentalnih i tjelesnih napora, izuzetno povoljno djeluje na rast i razvoj djece. Folna kiselina također spada vitamine B skupine. Ona smanjuje količinu umora i iscrpljenosti, stoga ju svakako preporučujemo za svakodnevnu upotrebu.

Cink

Cink je također sve popularniji nutrijent kada je riječ o očuvanju imuniteta, ali njegove zdravstvene koristi su još mnogo više od toga! Fiziološke funkcije koje ovise o cinku su rast i dioba stanica, spolno sazrijevanje, reprodukcija i zacjeljivanje rana. Nakon ovoga samo možemo zaključiti da je cink zaista zakon!

Ono što bismo svakako preporučili jest da u svakodnevnu prehranu uvrstite još i ehinaceu koja je izvrsna, pogotovo sada u vrijeme virusnih infekcija, jer pomaže funkciji imunološkog i gornjeg dišnog sustava.

Dodaci prehrani za jačanje imuniteta djece

Dugoročnu potporu imunitetu, kao i prije ili tijekom posebnih razdoblja, kao što su početak školske godine, sezone prehlada i viroza pružit će MARSOVCI PROimun DEFEND sirup. Sirup sadrži vitamin C, ekstrakte crne bazge i šipka, beta glukan iz kvasca S. cerevisiae i rutin.

Za jačanje imuniteta i energije tu su i MARSOVCI Gummi echinacea, dodatak prehrani ugodnog okusa trešnje i jagode. Djeca ih obožavaju jer su u obliku gumenih bombona, a mame biraju jer sadrže vitamine potrebne za jačanje imuniteta i energije.

Ako ste dijete namirili s navedenim nutrijentima, obavili ste 1/3 glavnih zadaća kao roditelj. Preostale 2/3 su neizmjerna ljubav i razumijevanje za vlastito dijete kojih, vjerujemo, imate na pretek!

Linker
19. travanj 2024 03:32