reakcije

Kolinda Grabar-Kitarović o Mislavu Bagi: ‘Velik čovjek koji je pomagao i u najtežim trenucima‘

Prvi su se od njega oprostili političari.

Vijest o iznenadnoj smrti nagrađivanog novinara, reportera i voditelja Mislava Bage šokirala je Hrvatsku.

"S velikom sam tugom primila vijest o iznenadnoj smrti Mislava Bage. Mislava pamtim prije svega kao velikog čovjeka koji je pomagao i u najtežim trenucima. Kao novinar bio je neumoran, uvijek pun ideja, počesto izvan okvira konvencionalnog novinarstva, što ga je činilo jedinstvenim. Ostavio je neizbrisiv trag u hrvatskom novinarstvu. Počivaj u miru, dragi Mislave! Nedostajat ćeš nam svima!", oprostila se bivša hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

"Dragi moj, predragi moj kolega, drug i prijatelj, legenda jedna, ljudina jedna, pa kud sad i ti, čovječe dobri! Iskrena i duboka sućut svima tvojima i svim tvojim kolegama s Nove TV", napisao je Zoran Šprajc.

"Voljeni Mislav Bago", napisala je Severina uz seriju zajedničkih fotografija.

"Mnoge si prekidao u bespotrebnim izlaganjima, a sada si sve nas ostavio bez teksta u šoku i tuzi jer izgubili smo jedinstvenog kolegu, prijatelja i neiskvarenu dušu. Počivaj u miru dragi Bago", poručila je Mirna Zidarić.

Premijer Andrej Plenković prvu sjednicu Vlade nakon godišnjih odmora započeo je s nekoliko riječi o Bagi.

"U ime cijele Vlade izražavam sućut obitelji novinara, urednika i političkog komentatora Mislava Bage. Jutros smo s velikom tugom primili ovu vijest. Ovo je prerani odlazak čovjeka koji je pratio rad Vlade, Sabora, izborne procese... Bio je s nama na tjednoj, dnevnoj bazi i zaista nam je iskreno žao. Žao nam je što ga više nema. Izražavamo sućut i njegovim kolegama na Novoj TV. Bio je tvrd, nekad težak sugovornik, ali bio je užitak raditi s njim", rekao je Plenković.

"Jedan od onih trenutaka kad ostaneš bez riječi. Počivaj u miru, Mislave", napisala je bivša premijerka Jadranka Kosor na Twitteru.

"Postoje dani kada ne želim čuti nikakve vijesti, jer stvaraju jezu nakon koje ostaješ nijem, bez riječi. Neshvatljivo je. Odlazak Mislava Bage veliki je gubitak, još jedan šok. Izražavam sućut obitelji i suradnicima", oprostila se Dalija Orešković.

"Ajme, ajme. Iskreno saučešće obitelji, prijateljima i kolegama", napisala je Mirela Holy.

"ZBOG MISLAVE.. POČIVAJ U MIRU...Ako ne najbolji, onda svakako jedan od najboljih hrvatskih novinara koji je svojim radom obilježio više od dva desetljeća hrvatskog novinarstva, ali i politike. Bez riječi ostanem kad iznenada ode tako mlad čovjek i uz to prijatelj. Iskrena sućut obitelji i njegovim suradnicima. Počivao u miru i neka ti je laka hrvatska zemlja", oprostio se Krešo Beljak.

"Otišao je Mislav … Uporan, energičan, nikad nijedno pitanje nije ostalo neodgovoreno. Nedostajat će jako. Sućut obitelji, prijateljima i kolegama", napisala je Anka Mrak Taritaš.

Linker
20. travanj 2024 06:03