Više nije smiješno

Nove muke zbog albuma: Beyonce nazvali arogantnom, ona uzvratila da lažu

Ne staju reakcije na ‘Renaissance‘, album američke R&B pjevačice i glumice.

Nakon što je krajem srpnja objavila sedmi studijski album, pa se nakon promocije uputila sa suprugom na ljetovanje na jadransku obalu, slavna pjevačica vjerojatno nije slutila kakvu će prašinu podići. Ili možda jest.

Naime, Beyonce su po objavi albuma "Renaissance" krenuli "šamarati" s više strana. Posljednji u tom nizu su Right Said Fred koji su Beyonce prozvali arogantnom, jer je koristila element njihove poznate pjesme "I’m Too Sexy", a da ih prije toga nije kontaktirala.

Naime, Fred i Richard Fairbrass su na dodjeli Broadcast Music Inc Awards 2022. u Londonu izrazili ljutnju i iznenađenje što je slavna pjevačica upotrijebila elemente njihove pjesmu u svojoj pjesmi "Alien Superstar".

"Obično nam umjetnik pristupi, ali Beyonce nije jer je arogantna osoba. Vjerojatno je pomislila: ‘Dođite vi meni‘, pa smo za to čuli naknadno", rekli su braća Fred i Richard Fairbrass koji su pop bend Right Said Fred osnovali 1989.

Podsjetimo, elemente njihovog hita prethodno su koristili Drake, ali i Taylor Swift, ali su ih prvo, naglašavaju braća, ovi izvođači kontaktirali.

image

Beyonce

BACKGRID/BACKGRID UK/PROFIMEDIA

S druge, pak, strane, Beyoncein tim poriče optužbe dvojice Britanaca. U objavljenoj izjavi, Beyoncein tim rekli su da su tvrdnje Right Said Freda "neistinite i nevjerojatno omalovažavajuće".

"Ne samo da su dali dopuštenje za korištenje dijela pjesme, već su javno zahvalili što se nalaze na albumu… ova optužba je lažna", istaknuli su i dodali: "Dopuštenje je zatraženo od njihovog izdavača 11. svibnja 2022., izdavač je odobrio upotrebu 15. lipnja 2022., a korištenje im je plaćeno u kolovozu 2022.".

image

Fred i Richard Fairbrass

SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Ovo, naime, nije prvi put da se Beyonce susrela s takvim optužbama nakon objave njezine najnovije ploče. Kelis je prošlog mjeseca napala pjevačicu jer je navodno upotrijebila njezinu pjesmu "Milkshake" iz 2003. na albumu bez konzultacije, pa ju je Beyonce uklonila na Spotifyu.

Linker
20. travanj 2024 06:43