Sve je bogatiji

Unosan povratak Johnnyja Deppa: Potpisao je ugovor s Diorom težak 20 milijuna dolara

Na konferenciji za tisak rekao je ga nije briga što misle o njegovom povratku u Hollywoodu i prkosno odvratio da se u Cannes nije vratio na film jer iz njega nije ni otišao.

Ovacije od sedam minuta nakon premijere povijesnog spektakla "Jeanne du Barry", kojim je u utorak otvoren 76. Filmski festival u Cannesu, dirnuo je Johnnyja Deppa u tolikoj mjeri da su mu se, prema tvrdnji britanskoj medija, zamaglile oči. Ono što je uslijedilo za donedavno otkazanog glumca bolje je i od aklamacije francuske publike: povratak na film kapitalizirao je potpisivanjem ugovora vrijednog 20 milijuna dolara s modnom kućom Dior. Riječ je, zapravo, o produljenju ugovora koji će mu omogućiti da nastavi biti zaštitno lice mirisa "Dior Sauvage". Da izbor modne kuće, kojoj je vjeran od 2015., nije slučajan, pokazao je izborom odijela na večeri Madame Figaro x Christian Dior u srijedu, kada je objavljeno da će i dalje surađivati s pariškom modnom kućom, piše Daily Mail.

Dobro je izgledao u odijelu boje zemlje s prugama, šeširom širokog oboda i zanimljivom tetovažom na ruci. Pozirajući fotografima nakon potpisivanja unosnog deala s Diorom, ruku je namjestio tako da se što bolje vidi njegova tetovaža feniksa raširenih krila, njegov zaštitni znak. Time kao da je poručio da je "otkazao" svoje otkazivanje, barem u Europi.

image

Johnny Depp u svom elementu u Cannesu

DAVID FISHER/SHUTTERSTOCK

Činjenicu da holivudske filmske kuće još uvijek "pušu na hladno"” prateći što se s njim događa u Cannesu prije nego li mu ponude uloge (već se dugo šuška o njegovom povratku u franšizu "Pirati s Kariba"), Depp je prokomentirao za Variety na tiskovnoj konferenciji. Na upit osjeća li da ga u američkoj prijestolnici filma još uvijek bojkotiraju, odvratio je: "Ne osjećam da me Hollywood bojkotira, jer ne razmišljam o Hollywoodu. Nemam više potrebu za Hollywoodom. Ovo je čudno, smiješno vrijeme u kojem bi svi voljeli biti ono što jesu, ali ne mogu. Moraju se uklopiti u ‘liniju‘ i poklopiti s osobom ispred sebe. Tko želi živjeti takav život, želim mu sve najbolje".

Uslijedila su pitanja o tome kako se osjećao nakon što mu je rečeno da mora napustiti franšizu "Čudesne zvijeri" u kojoj ga je zamijenio danski glumac Mads Mikkelsen...

"Kada se od vas traži da odustanete od filma koji radite zbog nečega što je samo funkcija samoglasnika i suglasnika koji lebde u zraku, da, osjećate se bojkotirano", izjavio je Depp.

image

Billboard s muškim mirisom čije je zaštitno lice

BEATA ZAWRZEL/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK

Kad ga je sedma sila bez ustezanja suočila s činjenicom da neki njegov dolazak u Cannes smatraju najblaže rečeno, kontroverznim, odvratio je protupitanjem: "Što ako mi jednog dana doživotno zabrane odlaziti u McDonald‘s jer bi se negdje moglo naći 39 bijesnih osoba koji bi me ispod oka gledale kako jedem Big Mac?Tko su oni? Što ih briga?", zapitao se Johnny Depp. Najintrigantnija izjava holivudskog glumca odnosi se na to da se u Cannesu nije vratio na film jer nije nikamo otišao.

"Neprestano se pitam zašto se koristi riječ ‘povratak‘. Nisam nigdje otišao. Zapravo, živim oko 45 minuta odavde. Možda su me ljudi u to vrijeme prestali zvati iz ma kojeg drugog razloga ili zbog straha? Ali, ja nikamo nisam otišao", zaključio je prkosno.

Linker
20. travanj 2024 06:59