oduševio fanove

Jesse Eisenberg stigao u Sarajevo: ‘Ovo mi je najdraži grad na svijetu‘

Glumac je u glavni grad Bosne i Hercegovine stigao kako bi predstavio svoj dugometražni redateljski prvijenac.

Američkom glumcu, redatelju, dramskom piscu i autoru Jesseju Eisenbergu, nominiranom za Oscara, sinoć je uručeno Počasno Srce Sarajeva, 28. Sarajevo Film Festivala.

Eisenberg je inače veliki ljubitelj Sarajeva i bio je vrlo iznenađen kad ga je ispred Narodnog pozorišta dočekalo mnoštvo fanova.

image

Jesse Eisenberg prima Počasno Srce Sarajeva.

PROMO

"Sarajevo mi je najdraži grad na svijetu i drago mi je što sam ponovo tu. Kupio sam avionsku kartu 2020. godine, bio sam spriječen i nisam mogao doći, ali uspio sam i sada sam konačno tu. Hvala vam svima što ste došli. Nisam znao da će ovdje biti toliko ljudi, inače bih napravio bolji film", rekao je Eisenberg, a publika ga je ispratila velikim pljeskom.

image

Jesse Eisenberg nije propustio dati autogram fanovima.

PROMO

Nakon uručenja nagrade, publika je mogla uživati u projekciji Eisenbergovog dugometražnog redateljskog prvijenca "Nakon što spasiš svijet" koji je premijerno prikazan na Sundance Film Festivalu 2022. godine.

Film prati Evelyn (Julianne Moore), ženu koja je posvetila život pomaganju ljudima u nevolji, ali se ne uspijeva zbližiti sa svojim sinom Ziggyjem, internet-zvijezdom u usponu nezainteresiranim za svjetske probleme. Ovaj emotivni film zabavan je i iznimno perceptivan portret majke i sina koji su naizgled potpuno različiti, ali zapravo puno sličniji nego što su to voljni priznati.

image

Jesse Eisenberg

PROMO

U srijedu 17. kolovoza u Bosanskom kulturnom centru održat će se Eisenbergov masterclass. Inače, Jesse Eisenberg najpoznatiji je po ulozi Marka Zuckerberga u filmu "Društvena mreža", ali glumio je u još nekoliko holivudskih blockbustera poput "Dobrodošli u Zombieland" i "Batman v Superman" te drami "High Life" i nastavku popularne "Iluzije obmane".

Linker
19. travanj 2024 20:43