kaotičan kraj

Skandal o kojem svi pričaju: Totalni krah popularnog voditelja zbog afere s mlađim muškarcem

Nakon što je 20 godina vodio britanski show "This Morning", Phillip Schofield iznenada je napustio svoju voditeljsku poziciju, a nakon njegovog naprasnog odlaska otkrivaju se razlozi i čini se da mu je presudila afera.

Nakon što je prošlog tjedna otkriveno da suvoditelji Phillip Schofield i Holly Willoughby više nisu u dobrim odnosima i da, dapače, izvan seta niti ne razgovaraju, svi su nestrpljivo čekali da vide kako će se drama između voditeljskog para rasplesti. S obzirom na to da se radilo o velikom neslaganju između njih dvoje, iako nije bio poznat točan razlog, mnogi su očekivali da će jedno od njih napustiti svoju poziciju, ali ipak su se iznenadili kada je Phillip Schofield na svojem Instagramu objavio kako je iza njega posljednja emisija "This Morning" čije je zaštitno lice već dva desetljeća.

image

Holly Willoughby i Phillip Schofield u emisiji u svibnju ove godine

KEN MCKAY/ITV/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA KEN MCKAY/ITV/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

"Oduvijek sam bio ponosan što sam pokrivao fascinantne priče u emisiji ‘This Morning‘. No nedavno je ‘This Morning‘ sam postao priča", objavio je 61-godišnji Phillip Schofield koji je s 19 godina mlađom Holly Willoughby činio poznati britanski televizijski dvojac koji se raspao nakon objavljivanja glasina o njihovoj svađi. Prije tjedan dana, 20. svibnja, Schofield je pristao odstupiti s pozicije voditelja te emisije nakon više od dvadeset godina, a ITV je taj koji je odlučio da se situacija između njega i Holly, s kojom vodi više od 13 godina, ne može nastaviti. Navodno je Holly šefovima ITV-a postavila ultimatum "on ili ja", ali sada su počele izlaziti nove pojedinosti oko cijele situacije.

Najprije se kao razlog svađe navodilo suđenje Phillipovom bratu Timothyju koji je zbog seksualnog zlostavljanja djece optužen na 12 godina zatvora. Slavni voditelj je zbog suđenja uzeo kratku pauzu, ali svojoj televizijskoj partnerici nikada nije otkrio razloge svoje odsutnosti te se ona, nakon što je saznala, razljutila što joj je zatajio takvu informaciju. Ipak, Phillip je nakon toga izjavio kako su Holly i on najbolji prijatelji te da mu je ona nevjerojatna podrška i na ekranu, ali i iza scene.

Ipak, čini se kako kod cijelog skandala ima više priče od toga. Naime, Phillip Schofield je tjedan dana nakon ostavke za Daily Mail otkrio da je bio u vezi s mnogo mlađim muškarcem koji je radio s njim na showu "This Morning" i da se to sve odvijalo još u vrijeme kada je bio u braku sa suprugom Stephanie Lowe. Televizijski voditelj nakon toga je naglasio kako nitko za to nije znao te da je lagao ITV-u, svojim kolegama i prijateljima. No, njegov bivši kolega Eamonn Holmes oglasio se na društvenim mrežama te optužio njegove šefove da su znali za sve i da nikada nisu ništa poduzeli. Naravno, pozornost je sada ponovno na Holly jer je - osim što je dijelila voditeljsku fotelju s Phillipom - bila i njegova dobra prijateljica te je često s njim i njegovom suprugom provodila blagdane i odlazila na ljetovanja.

Kada je Schofield 2020. godine otkrio da je gay, Holly mu je bila najveća podrška te je na Instagramu objavila kako "nikada nije bila toliko ponosna na svojeg prijatelja, kao danas". Holly se danas, pak, povukla na raniji godišnji odmor te se ne oglašava oko afere koja okružuje njezinog bivšeg prijatelja i kolegu, a pred male ekrane trebala bi se vratiti 5. lipnja. Ipak, cijeli show nalazi pod upitnikom nakon Schofieldovog priznanja jer malo tko vjeruje da nitko od nadređenih nije znao za navodnu aferu za koju je sam voditelj izjavio da "nije bila pametna, ali nije bila ni nelegalna".

image

Holly Willoughby i Phillip Schofield

PA IMAGES/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA

"Suprotno spekulacijama, iako sam tog muškarca upoznao kada je on bio tinejdžer i kada me zamolio da mu pomognem s televizijskom karijerom, afera je započela tek nakon što je on počeo raditi na emisiji, tek tada je to postalo više od prijateljstva i taj je odnos završen", izjavio je Phillip i priznao kako je sve odlučio otkriti kako bi zapravo zaštitio muškarca s kojim je imao aferu i njegovu obitelj.

"Moja najiskrenija želja je da on i njegova obitelj mogu nastaviti sa svojim životima bez daljnjih uplitanja, i da će im ova izjava to omogućiti", dodao je iskreno, otkrivši pravi razlog svojeg istupa u javnost. ITV je nakon tog priznanja u potpunosti raskinuo suradnju s njim pa tako neće voditi ni dodjelu nagrada British Soap Awards, a postavlja se pitanje hoće li ikada više dobiti priliku voditi nešto na televiziji. To je težak krah jednog od najprepoznatljivijih britanskih voditelja koji je svoju karijeru gradio više od tri desetljeća te je za ITV bio jedno od glavnih lica.

Linker
18. travanj 2024 23:14