Sasvim iskreno

Jovana Stojiljković prvi puta govori kako je snimati s Goranom Bogdanom: ‘Znam da sam subjektivna...‘

Uoči prikazivanja TV serije u kojoj ima jednu od glavnih uloga, beogradska glumica otkriva zašto voli dijeliti kadar s Goranom Bogdanom, s kojim je u vezi od 2017. - iako za to nije imala puno prilike.

Nakon što je postala jedna od najtraženijih glumica u Srbiji, Beograđanka Jovana Stojiljković (29) na velika vrata ušla je i u hrvatsku kinematografiju. U HTV-ovu serijalu “Područje bez signala”, koji se počinje prikazivati 27. prosinca, tumači jednu od šest glavnih uloga - zagonetnu Šejlu, koja se iz Berlina vraća u rodni grad Nuštin baš kada tamo dolaze i dvojica zagrebačkih biznismena (Rene Bitorajac i Krešimir Mikić) kako bi pokrenuli proizvodnju u devastiranoj tvornici.

- Bilo je to jedno od najljepših snimanja u mojoj karijeri - govori Jovana dok se prisje­ća dana provedenih u Gospiću i Dugoj Resi.

- Radili smo od jutra do večeri pa nisam stigla puno razgledati, osim što sam jedan dan otišla do Tesline rodne kuće. Ekipa je bila sjajna, brzo su me prihvatili i učinili da se osjećam kao kod kuće. A u ekipi serijala, snimljenog prema istoimenom romanu Roberta Perišića, uistinu su vodeća imena hrvatske, ali i regionalne kine ­ matografije: redatelj Dalibor Matanić i producentica Ankica Jurić Tilić, Rene Bitorajac, Krešimir Mikić, Tihana Lazović, Izudin Bajrović te, Jovaninu srcu najdraži, Goran Bogdan.

Iako su u ljubavnoj vezi od 2017., nakon što su se upoznali na snimanju srpskog TV serijala “Senke nad Balkanom”, to je bio jedini put da su zajedno glumili - sve do “Područja bez signala”.

image

Jovana Stojiljković i Goran Bogdan

ANTONIO AHEL/ATA IMAGES/PROF

Čitajte i: Njihova ljubav cvate unatoč podvalama: Ne odvajaju se jedno od drugoga

- Ovaj put nemamo puno zajedničkih scena, no bilo mi je veliko zadovoljstvo opet s njim snimati jer je stvarno dobar glumac. Znam da sam subjektivna, ali doista mi je drago kada s njim mogu dije­liti kadar. Ugodno mi je jer osjećam njegovo povjerenje - govori Jovana koja, kao i Goran, svoj privatni život nije spremna dijeliti s javnosti. U medi­jima su ih dosad više puta razdvajali i opet spajali, pisalo se da su se zaručili, da je ona trudna... no njih dvoje nisu nikad ni trznuli na takve objave. Kako su oboje uspješni glumci, logično je da ne mogu izbjeći premijere i crvene tepihe. Rijetko na njih dolaze zajedno, što ne znači da nisu jedno drugome najveća potpora.

- Svaki put kad sam u nedoumici, ako nisam sigurna je li uloga za mene, volim se posavjetovati s Goranom. Uvijek želim čuti njegovo mišljenje - govori Jovana, iako je teško zamisliti da joj je potreban ikakav savjet za odabir dobre uloge.

Još otkako je 2015. zasjala u filmu “Panama”, premijerno prikazanom na Filmskom festivalu u Cannesu, niže jednu zapaženu ulogu za drugom, a popularnost je stekla i u Hrvatskoj kao Sofija, djevojka glavnog antijunaka Maraša (Miloš Biković), u dva filma i TV serijalu “Južni vjetar”.

- Redatelj Miloš Avramović pripremao je “Južni vjetar” deset godina, ali, iskreno, nitko od nas nije mogao ni zamisliti da će publika toliko zavoljeti ovaj film. Znali smo da radimo dobru stvar, na snimanju je stvarno bila odlična atmosfera, vidjelo se da je glumačka ekipa izvrsna, no o ovakvom odjeku nismo razmišljali - iskrena je Jovana, koja je s devet godina upisala školu glume Nenada Nenadovića, dvije godine kasnije dobila je prvu ulogu u televizijskoj komediji “Mladi položajnik”, no i dalje je za nju to bila samo igra.

Čitajte i: Miljenik žena Goran Bogdan: 'Kad se zaljubim svaki put sam drukčiji, a ponekad me razveseli i 'košarica'

image

Jovana Stojiljković, glumica u seriji Područje bez signala

BILJANA BLIVAJS/CROPIX

Svi su očekivali da će nastaviti stopama danas pokojnog oca Vladimira, koji je bio profesor na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Beogradu, no ona je nakon srednje škole odabrala glumu.

- Svi roditelji žele za svoje dijete stabilnu i sigurnu budućnost, sve ono što gluma ne obećava. Njima je moj izbor izgledao previše nepredvidiv. No, kada vidiš da netko doista to voli i želi raditi, onda mu je to teško zabraniti. Tako su i mene roditelji, kada su vidjeli da je gluma doista ono što želim, podupirali u svakom mojem koraku - kaže mlada glumica.

Nakon svih uspjeha, Jovana se još privikava na slavu. Priznaje da joj je drago kada joj netko pristupi i zatraži autogram ili “selfie”, jer je zadovoljna kada vidi da njezin rad nekome nešto znači, ali ipak i dalje izbjegava društvene mreže.

- One jednostavno ne odgovaraju mojem senzibilitetu. Ne volim drugima previše otkrivati o sebi. Možda je čudno zbog moje profesije, ali zapravo se ne volim ni fotografirati. Ispred filmske kamere sam u svojem elementu, ništa mi nije čudno ni neobično, ali pred fotoaparatom se doista osjećam nelagodno - govori Jovana, svjesna da su njezini obožavatelji nerijetko zbunjeni jer na društvenim mrežama postoji niz njezinih lažnih profila pa sve češće razmišlja o tome da otvori svoj službeni. No, zasad obožavateljima ipak neće pokazivati fotografije iz svojega doma, gdje u kuhinji najradije sprema tjesteninu na razne načine, a u ormaru joj prevladava odjeća tamnih boja, ali ni iz teretane u koju je krenula prije nekoliko mjeseci - iako ne postoji nijedna vježba u kojoj uživa.

- Ništa mi u teretani ne odgovara, sve mi je naporno, ali odličan je osjećaj kada završi trening. Drag mi je taj zdravi umor - kaže Jovana, koja sav stres i probleme ipak rješava na jednom drugom mjestu. To je Zemun, beogradsko predgrađe u kojem je odrasla.

- Kada mi je teško, kad imam neke nedoumice - otkriva - sjednem u auto i odvezem se u kraj mojeg djetinjstva. Sjednem uz rijeku, samo gledam kako Dunav teče. Tako se najbolje opuštam i vraćam svoj mir.

Čitajte i: Stara ljubav zaborava nema: Goran Bogdan obnovio je romansu s neprežaljenom djevojkom

Linker
15. travanj 2024 21:27