Zagrebački bend Mangroove

Njihova ljubavna priča jedna od najduljih u našoj glazbenoj industriji, a pred njima je uzbudljivo razdoblje

Željka Veverec i Toni Starešinić primjer su da se uspješno može dijeliti bračne i poslovne izazove. Dvoje glazbenika, koji zajednički stoje iza svih njihovih pjesama, voli se već punih osamnaest godina, a za ovu 2022. imaju odličan poslovni plan.

Baš kako je i naziv njihovog zadnjeg singla Dobar plan, pred zagrebačkim pop-rock bendom Mangroove vrlo je uzbudljivo razdoblje. Nakon dvogodišnje stanke zbog korone, vraćaju se klupskim nastupima, a istodobno rade na čak dva albuma. Već 28. ovog mjeseca održat će slavljenički koncert u zagrebačkom Aquariusu za svoj trideseti rođendan.

"Silno se radujemo nastupu u Aquariusu uz koji smo dugo vezani, a na neki način nas je oboje glazbeno definirao", kažu Željka Veverec i Toni Starešinić, glavni autori ovog nagrađivanog benda, koji je upravo završio svoj peti album 'Nešto veće od nas'. Radili su ga u suradnji s Jazz orkestrom HRT, a svih osam pjesama na albumu su njihove stare stvari koje su sada dobile novi zvuk.

image

Nakon dvogodišnje stanke Mangroove se koncertom u Aquariusa vraća klupkim nastupima.

IVANA NOBILO

Na albumu Nešto već od nas je i pjesma 'Vrijeme', uz koju su Željka i Toni osobito emotivno vezani.

"Vrijeme je naša prva zajednička pjesma, koju smo napravili kao par. Za neke pjesme samo već i snimili spotove, a album bi trebao izići na jesen. Što se tiče našeg drugog novog albuma na kojem samostalno radimo, tek je u 'povojima'", dodaje Željka Veverec, koja je u Mangroove glavni vokal, uz to što piše tekstove te zajedno s Tonijem sklada i glazbu.

Iza njih je pet albuma, a već šest godina dio njihovog benda su glazbenici Silvio Biočić te Leo Beslać.

Supružnici se šale da su ravnopravno podijelili i privatne obaveze. U braku su osam godina, a od prvog dana žive u Željkinom studentskom stanu na Trešnjevci.

"Kod nas nema podjele na muško - ženske poslove. Oboje sve radimo pa će Toni preuzeti kuhinju, ako sam ja zauzeta i obrnuto. Jedino što je baš njegov zadatak je usisavanje i to samo stoga što takav posao traži snažnu mušku ruku", smije se Željka, koja uz obaveze oko Mangroove i dalje nastupa s njezinim drugim bendom Je Veux, godinama je bila dio zbora u Komediji, a ona i Toni već neko vrijeme rade glazbu za kazališne predstave.

Lani su skladali glazbu za 'Čarobnjaka iz Oza' u ZKM-u, dok ih je ove godine angažirala redateljica Saša Broz za njezinu predstavu u mariborskom NGM.

image

Željka i Toni primjer su uspješnog glazbeno-ljubavnog para.

IVANA NOBILO

I Toni ima samostalne projekte kao što je bend Chui, a on i Željka, koja je diplomirala komparativnu književnost i kroatistiku, slažu se da je u njihovom slučaju velika prednost što dijele zajednički posao.

"Kroz glazbu smo naučili prihvaćati naše različitosti, iako za jednu Zagrepčanku i zadarskog „bodula” s otoka Ist, imamo vrlo sličan senzibilitet prema svemu. U stvari, u našoj sam vezi više ja Dalmatinka jer sam pravi nerviček. Toni je ona smirena i staložena polovica", priča nam Željka, koja je supruga i upoznala zahvaljujući glazbi.

Oboje kažu da je to bila ljubav na prvi pogled, a Željka se šali da je Toni imao najoriginalniji „ulet”.

„Prvi put smo se vidjeli na jednom koncertu, na kojem smo oboje gostovali. Toni kao klavijaturist, a ja kao pjevačica. Nakon nastupa me pitao bi li im se kao pjevačica pridružila u Mangroove koji je do tada bio instrumentalni bend. Poslije mi je priznao da mu je to bila samo izlika da me opet vidi”, prisjetila se Željka, odajući nam tajnu njihove osamnaest godina "stare" veze koja je jedna od najdugovječnijih među novijom generacijom glazbenika.

"Najvažnije je da parovi zajedno rastu. Kad smo se nas dvoje upoznali, ja sam imala 24 godine, a Toni jednu manje. Oboje smo i veliki individualci, premda se odlično nadopunjavamo, kako glazbeno, tako i i na drugim poljima. I jednom i drugom glazba je profesija, ljubav i hobi", ističe Željka, koja je njihov odnos i ljubav opisala u pjesmi "Laka sam".

image

Željka se šali da je Toni ima najoriginalniji ulet.

IVANA NOBILO

Ovih dana glazbeni tandem proslavio je i osmu godinu zaruka, za koju kažu da im je oboma posebno drag trenutak.

"Nismo konvencionalni tipovi pa Željka nije očekivala prsten. U stvari, najviše ju je dirnulo što sam točno pogodio njezin ukus jer ne voli 'klasičan' nakit. Tri mjeseca nakon zaruka smo se vjenčali", govori Toni, koji njihovu svadbu u jednom zagrebačkom kultnom restoranu opisuje kao vrhunski party s četrdesetak ljudi.

image

Željka i Toni ove godine slave punoljetnost ljubavi, a u braku su osam godina.

privatni arhiv

Supružnici se šale da će i ovo ljeto puno partijati. Nakon koncerta u Aquariusa idu na mini turneju po obali, a u kolovozu će biti na otočiću Ist ispred Tonijevog rodnog Zadra. To im je omiljena ljetna oaza u kojoj su prije tri godine pokrenuli njihov Jazzist festival.

Čitajte i: NOVI IT PAR: POZNATO LICE NOVE TV LJUBI NAŠU USPJEŠNU MANEKENKU S INOZEMNOM KARIJEROM

Linker
19. travanj 2024 18:29