OPASAN ZADATAK

Omiljeni voditelj zabrinuo obožavatelje: Sir David Attenborough na novom zadatku ubo se na opasni kaktus

Sir David u novoj epizodi serije putuje od SAD-a do Kostarike te diljem Europe u novoj seriji dok pokazuje biljke na raznim terenima.

Sir David Attenborough (95) ubo je "opasan" kaktus dok je snimao svoju novu dokumentarnu seriju za BBC One u Kaliforniji, piše Daily Star. Legendarni prirodoslovac približio se nekim nevjerojatno opasnim grabežljivcima u svojoj karijeri, uključujući lavove i polarne medvjede. Međutim, 95-godišnjak se našao u nevolji nakon što ga je u Kaliforniji ubo kaktus imenom Cholla.

Sir David je došao u kontakt s nizom biljaka diljem svijeta dok je snimao svoju novu dokumentarnu seriju "The Green Planet", koja istražuje zamršene živote biljaka i ekosustava oko njih.

image

Sir David Attenborough s princom Williamom i Kate Middleton

WPA POOL/SHUTTERSTOCK

Zvijezda je imala najbolju zaštitnu opremu dok je prilazila Cholla kaktusu, ali dvostruki zaštitni sloj rukavica nisu bili dovoljni da ga zaštite.

Čitajte i: David Attenbrough, savjest planeta: 'Pokaži čudesan život našeg planeta i ljudi će se brinuti da ga sačuvaju'

Opasna biljka

“Chola stvarno predstavlja fizičku opasnost. Ima te vrlo guste bodlje u rozetama, tako da su usmjerene u svim smjerovima, a ako se samo okrzneš o nju, bodlje su poput staklenih šiljaka, mislim da su tako oštre i stvarno ih imaš problema izvući", rekao je Sir David Attenborough te dodao: “Dakle, to je stvarno opasna biljka. Colla je aktivni agresor. Mislim, osjećaš da je bolje da se povučeš i da pripaziš".

image

Sir David Attenborough s krlajicom Elizabetom II.

SHUTTERSTOCK

Sir David u novoj epizodi serije putuje od SAD-a do Kostarike te diljem Europe u novoj seriji dok pokazuje biljke na raznim terenima.

Čini se da je izvršni producent Michael Gunton kriv što se legenda ubola jer je njegova ideja bila da Sir David ode u opasno područje.

Čitajte i: Kraljevsku obitelj posjetio je poseban gost: Georgea je oduševio zaista neobičnim darom

image

Peter Rhys-Evans i Sir David Attenborough

MIKE DAINES/SHUTTERSTOCK

“Jedna od radosti odlaska na lokaciju je smišljanje užasnih stvari koje treba natjerati Davida da ih učini", rekao je Michael te dodao: “Dakle, ono što smo učinili, jer je bilo tako opasno, je da smo dobili rukavicu od kevlara, a povrh toga i rukavicu za zavarivanje. David je hrabro stavio ruku u ovaj cholla kaktus, prema mom zahtjevu. I na pola puta, šiljci kaktusa su ipak uspjeli proći kroz ta dva dijela zaštite.

"I prilično je bolno, zar ne?", zaključio je ozvršni producent Michael Gunton.

Linker
14. travanj 2024 15:46